„Hodně to ovlivnil náš dobrý start do zápasu. Rychle jsme vedli a když soupeř snížil, dokázali jsme mu zase odskočit na 4:1," pochvaloval si trenér havířovského celku Filip Kubíček.

Tomu se konečně začíná vyprazdňovat marodka, na které zůstávají už pouze Šochman, Varta a Fliega. „Varta by se ale už mohl zapojit do tréninku, měl nějaké problémy se zády, které zažehnal. Taky nemoci trochu povolily, takže po delší době jsme byli téměř kompletní," pousmál se Kubíček.

Pegresu také konečně vyšla druhá třetina, v níž pravidelně ztrácel svůj náskok z první části, anebo ještě hůř – prohrával. „Letos nám ty prostřední třetiny nejdou, tohle byla vzácná výjimka. Dost důležitá, protože Litvínov to zkoušel, ale podržel nás v určitých okamžicích Piško a my nedovolili soupeři korigovat náš náskok. Naopak jsme jej ještě navýšili a mohli tak poslední třetinu odehrát bez nervů," byl Kubíček rád za to, že se jeho svěřenci vyvarovali polevení.

Poslední část hry si tak spolu s diváky užívali. Ti dokázali ocenit dobrou kombinační hru i aktivní přístup havířovských hráčů. „Dali jsme další góly, nepřipustili žádné drama. Tak bych si to v domácích zápasech představoval," smál se Kubíček.

Nyní čeká jeho tým cesta k lídrovi tabulky - do Znojma. „To bude těžký oříšek, ale máme jim co vracet. Nehráli jsme s nimi doma moc dobře a byli rádi za bod při porážce v prodloužení. Důležité bude ovšem vyhrávat doma. Nadále je cíl předkolo play off, ale pokud bude šance na přímý postup do čtvrtfinále, tak o ni samozřejmě budeme bojovat. Věřím, že nás v tom podpoří i naši fanoušci," vzkázal do hlediště po víkendu spokojený trenér Kubíček.

Florbal Pegres Havířov – Bivoj Litvínov 9:2 (4:1, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Kozlík (Krečmer), 5. Folwarczný (Kožušník), 7. Kozlík (Krečmer), 18. Mžyk (V. Peřka), 22. Kožušník (Krečmer), 32. Mžyk (V. Peřka), 51. Kloza (K. Peřka), 52. Holeš (Plášek), 57. Vlach (Mžyk) – 10. Hertl (Werner), 49. Mandelbaum (Hocelík). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 164.

Havířov: Piško – V. Peřka, Vlach, Kučera, Folwarczný, Beneš, Třaska – K. Peřka, Kloza, Mžyk – Kožušník, Krečmer, Kozlík – Bezděčík, Plášek, Kraus – Kuttler, Holeš, Glogar. Trenér: Filip Kubíček.