Havířované totiž na domácí půdě uspěli jen v jednom ze dvou duelů, ale slovo jen by mělo patřit spíš do uvozovek. Ústí letos patří společně se Znojmem k obrovským favoritům soutěže a bylo by velké překvapení, pokud by jej měli hráči Torpeda vyřadit.

K tomu potřebovali zvítězit v obou domácích zápasech. V sobotu se to povedlo, Ústí však v neděli v Městské sportovní hale hrozbu vyřazení odvrátilo.

„Je to škoda, dneska jsme ale bohužel pro úspěch to nutné maximum neudělali, zatímco soupeř ano," zalitoval trenér Torpeda Filip Kubíček po nedělní porážce, po které je stav série vyrovnaný 2:2.

Zatímco v sobotním zápase předvedli domácí disciplinovaný a zodpovědný výkon, v neděli jim právě zodpovědnost trochu chyběla. „Zkušené Ústí toho využilo, nedostali jsme šanci. Taky nám to vůbec nelepilo, kdežto v sobotu jsme ty šance dokázali proměňovat," porovnával Kubíček.

Havířovští si v prvním zápase vypracovali náskok 5:2, který Ústí korigovalo, ale domácí už dokázali výhru udržet. „Ústí dobře blokovalo střely, ale my jsme si dokázali v útoku vyhovět. V neděli nám ale stejný náboj a chuť uspět scházely. Nebylo tam takové to nadšení jako v sobotu," postřehl Kubíček.

Florbalisté ale po vysoké porážce flintu do žita neházejí. „Už jsme si ověřili, že se dá v Ústí uspět, tak proč se o to nepokusit v rozhodujícím zápase? Je to sport a stát se může cokoliv," pravil před rozhodujícím soubojem na severu Čech trenér Torpeda.

Torpedo Pegres Havířov – Florbal Ústí 6:4 (1:0, 2:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 9. Holeš (Vlach), 21. Mžyk (Kozlík), 35. Kožušník (Kloza), 49. Mžyk (K. Peřka), 51. Kozlík (Vlach), 60. Kozlík (K. Peřka) – 33. Stummer (Täuber), 40. Krbec (Kolstrunk), 51. Horák, 54. Kužel (Pojar). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 320. Stav série: 2:1.

Torpedo Pegres Havířov – Florbal Ústí 4:11 (1:4, 3:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Plášek (Beneš), 23. Kraus (Kuttler), 35. Krečmer (Kraus), 39. Kloza – 11. Kopecký (Kolstrunk), 16. Kolstrunk (Krbec), 18. Kužel (Koník), 19. Stibor (Kužel), 22. Stibor (Krbec), 24. Kopecký (Krbec), 25. Kopecký (Krbec), 31. Kopecký (Krbec), 38. Kolstrunk (Kopecký), 56. Kopecký (Kolstrunk), 56. Poja. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:3. Diváci: 260. Stav série: 2:2.

Havířov: Kotrla – Vlach, Kučera, Šochman, Kuttler, Beneš, Varta – K. Peřka, Mžyk, Kozlík – Kožušník, Kloza, Krečmer – Bezděčík, Plášek, Holeš – Kraus, Duda. Trenér: Filip Kubíček.