„Především první zápas s Bohemkou pro nás byl podstatný, protože jsme s ní soupeřili, a vlastně stále soupeříme, o třetí místo v tabulce. Ale pomohlo nám, že Bohemka v dalším utkání prohrála fotbalovým výsledkem 0:1 v Brně. Tím jsme jí teď odskočili," pochvaloval si trenér mladých „torpedistů" Richard Strnadel.

Florbal Torpedo Havířov – Bohemians Praha 8:5 (4:2, 1:1, 3:2)

K utkání s Klokany přistoupili domácí jako k utkání v play off. „Řekli jsme si s kolegou Kubíčkem, že zkusíme hrát už na dvě pětky, jako se to může stát v ply off a uvidíme, jak na tom kluci budou se silami. Musím je ale pochválit, zvládli to," konstatoval trenér Strnadel.

Hráči, kteří se do zápasu nedostali, pochopitelně trochu „mrmlali", avšak účel světil prostředky. Domácí od začátku udržovali skvělé tempo a nezlomilo je ani srovnání soupeře během minuty na 2:2. „Přistoupili jsme k zápasu ukázkově, všichni hráči příkladně bojovali a dodržovali pokyny," mnul si ruce nad slibným výkonem před play off Richard Strnadel.

Branky a nahrávky: 2. Šimík (Drobisz), 4. Šimík (Delong), 12. Šimík (Delong), 19. Šimík (Delong), 40. Kloza (Šimík), 46. Delong (Mrowiec), 57. Drobisz (Vilím), 59. Vilím (Delong) – 6. Höffer, 6. Kopecký (Šimek), 33. Kopecký (Höffer), 50. Kopecký (Höffer), 58. Höffer (Forman). Rozhodčí: Vybíhal, Kačer. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 289.

Havířov: Nešťák – Mrowiec, Drobisz, Duda, Třaska – Vilím, Delong, Šimík – Kraus, Kloza, Mžyk.

Florbal Torpedo Havířov – Sparta Praha 14:3 (2:0, 4:0, 8:3)

Spokojenost se třemi body z duelu proti Bohemians se promítla i do utkání proti Spartě. Zprvu ale negativně. „Než jsme se rozběhali, drhlo to," připustil kouč Torpeda.

Tomu se výkon sparťanů líbil více než v prvním vzájemném utkání v Praze. „Hosté hráli dobře, přestože jsme si vypracovali až šestibrankový náskok. Pak ale začali hrát velmi aktivně a tvrdě, napadali nás. Naštěstí si s tím kluci poradili," byl Strnadel spokojen nejen s tímto utkáním, ale i celkově s víkendem.

„Nakonec máme šest bodů proti pražským soupeřům a jsme opravdu spokojeni. Byly to naše poslední domácí zápasy v základní části a povedly se. Byla to dobrá rozlučka," usmíval se Richard Strnadel, který do zápasu nasadil i druhé dva gólmany, aby si jednička Nešťák trochu „odfrknul".

„Šoupli jsme tam Kotucze, který gól nepustil. Zatím chytal ve všech zápasech, do kterých jsme ho nasadili, velmi dobře. Mile nás překvapil," uznal Strnadel. Zachytal si i Musil a do hry se více dostali i hráči, kteří proti Bohemians pauzírovali.

Havířovský tým už se pomalu může chystat na vyřazovací boje, do nichž zasáhne jako nováček soutěže, a to se jistě cení. „Čekají nás ale ještě těžké venkovní zápasy. Prakticky všem týmům, proti kterým hrajeme, ještě o něco půjde. Nejbližší zápasy odehrajeme v Ostravě proti ‚Pepinu' a Vítkovicím. Budou to velmi dobré prověrky před play off," myslí si trenér Strnadel. Ostravě jde o první místo v soutěži, Vítkovicím o samotné play off.

Branky a nahrávky: 13. Šimík (Delong), 16. Delong (Mrowiec), 21. Šimík (Vilím), 22. Kraus (Bora), 25. Bora (Mžyk), 28. Delong (Šimík), 45. Pařenica (Mžyk), 45. Duda (Šochman), 45. Bora (Kraus), 49. Mrowiec (Delong), 54. Mrowiec (Delong), 55. Bora, 58. Pařenica (Pěgřímek), 60. Delong – 45. Malhocký (Pruner), 50. Hendrich (Halama), 60. Fořt (Totzauer). Rozhodčí: Kotala, Hála. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 256.

Havířov: Kotucz, Musil – Mrowiec, Drobisz, Zemánek, Pařenica, Duda, Třaska, Seidl – Vilím, Delong, Šimík – Kraus, Glogar, Pěgřimek – Mžyk, Folwarczný, Antoszyk – Šochman, Bora. Trenéři: Richard Strnadel a Filip Kubíček.