Zápas Torpedu vyšel střelecky. „Sice jsme hned v páté minutě inkasovali, ale pak jsme to ještě do první přestávky otočili a druhá část nám vyšla i herně. Tam jsme byli jasně lepší," popisoval trenér havířovského celku Filip Kubíček.

Převaha Torpeda, které hrálo s chutí a kombinačně, se promítla i do podoby výsledku. Po dvou třetinách vedli hosté 6:2 a směřovali ke třem bodům. „A to jsme ještě nastřelili nějaké tyčky," dodal spokojený Kubíček.

V poslední části, která byla na góly nejbohatší, bylo vše v pořádku do 50. minuty. „Pořád jsme si udržovali náskok, bylo to celkem s přehledem. Vedli jsme postupně už 9:4, ale závěr zápasu se nepovedl. Dostali jsme trest za zdržování hry, domácí v přesilovce korigovali, nakonec dali tři góly za sebou, což trochu zkreslilo výsledek. Aspoň je vidět, že v obraně to pořád není ono," hledal rezervy trenér Torpeda.

Střelecky Havířované potvrdili, že patří k nejlepším v soutěži. Průměr téměř devět branek na zápas dodrželi. „Směrem dopředu je to dobré, ale pořád se dá pracovat na obraně. Taky se na to v krátké vánoční pauze zaměříme," slíbil Kubíček, jehož tým má o víkendu volno, protože utkání s Opavou bylo odloženo.

O prvenství v tabulce však Torpedo přes svátky nepřijde a do novoročního derby se Slovanem půjde z pozice lídra východní skupiny.

Vikings Kopřivnice – Florbal Torpedo Havířov 7:9 (1:2, 1:4, 5:3)

Branky a nahrávky: 5. Kubátko (Soukal), 24. Vávra (Kubátko), 50. Sladkovský (Uvíra), 54. Sladkovský (Uvíra), 56. Kubátko (Vávra), 58. Prašivka (Burýšek), 60. Lichnovský (Sladkovský) – 6. Fliega (Krečmer), 16. Pavel Kožušník (Vlach), 23. Vlach (Pavel Kožušník), 31. Kloza, 32. Pavel Bezděčík (Kuttler), 33. Kloza (Vlach), 45. Vlach (Pavel Kožušník), 55. Vlach (K. Peřka), 55. Pavel Bezděčík (Plášek).

Havířov: Nešťák – Vlach, Zemánek, Beneš, Fliega, Kuttler, Kowal – Pavel Kožušník, Kloza, K. Peřka – J. Kantor, Krečmer, Varta – Pavel Bezděčík, Plášek, Kraus. Trenér: Filip Kubíček.