Na organizaci závodu se podílelo 70 rozhodčích a pořadatelů z turistických oddílů Moravskoslezského kraje – z Orlové, Bílovce, Ostravy, Palkovic, Frýdku-Místku, Frýdlantu, Bohumína, Karviné a Havířova. Výsledkem spolupráce byl závod, který byl skutečným vrcholem sezony roku 2013. A to nejen po stránce organizační, ale i výkonnostní.

Družstvu žactva z Orlové se podařilo na MČR zvítězit, ale získané body mu dopomohly jen k celkovému třetímu místu v Bílém poháru žactva.

Přesně naopak dopadlo družstvo dorostu a dospělých. V mistrovství skončilo druhé, ale získalo dostatek bodů pro celkové vítězství v Českém poháru. Po dlouhých deseti letech tak byla narušena hegemonie družstva z Kralup nad Vltavou.

„Máme samozřejmě radost. Ukázalo se, že naše práce v klubu má nějaký smysl a výsledky našich závodníků to potvrzují," usmíval se předseda orlovského klubu Jiří Vilhelm starší.

A jak si vedli jednotliví orlovští závodníci v seriálu Českého poháru a na Mistrovství ČR? Podle přehledu výsledků víc než dobře (první číslo je umístění na MČR, druhé celkové umístění v Českém poháru).

VÝSLEDKY
Žákyně 11-12 let: 1./1. Hana Gabzdylová, 7./7. Dominika Hoťková
Žákyně 13-14 let: 6./4. Aneta Krhovjáková
Žáci 13-14 let: 1./1. David Koždoň, 3./2. Jakub Gřunděl, 4./4. Jakub Zapletal
Dorostenky 15-16 let: 1./1. Jana Zázvorková
Dorostenci 15-16 let: 6./7. Robin Pavlík, 10./5. Vojtěch Laner
Ženy A do 35 let: 4./2. Táňa Fidlerová
Muži B nad 35 let: 2./2. Jiří Vilhelm ml.

Všech výše zmíněných třináct sportovců bylo zároveň nominováno do družstva ČR pro Mezinárodní mistrovství v turistickém závodě, které se bude konat v sobotu 14. září právě v Orlové. „Byli jsme pověřeni organizací tohoto závodu a doufáme, že s pomocí oddílů našeho kraje, příznivců turistických závodů a vedení města Orlové tento nelehký úkol zvládneme. Přejeme našim závodníkům hodně úspěchů v domácím prostředí," uzavřel vydařenou sezonu Jiří Vilhelm starší.