Díky rekonstrukci zuberské haly se hrálo v Rožnově pod Radhoštěm a atmosféra utkání byla parádní. „I díky našim fanouškům, kteří nás vyjeli povzbudit. Navíc první půle snesla parametry špičkového handbalu, tam se rozhodně bylo na co dívat,“ uznal trenér Baníku Marek Michalisko.

Karvinští bojovali podobně udatně, jako ve středečním poháru. Nasadili do hry už i špílmachra Brůnu, jenže Zubří fungovala ofenziva mnohem lépe než v Karviné. Baníkovci nedovedli pokrýt zejména Doudu, jehož střely procházely mezi rukama karvinských hráčů do vinklů Marjanovićovy brány.

Karvinští se srdnatě rvali o úspěšný výsledek, bojovali nadoraz a mužstva se střídala ve vedení. Poločas skončil nerozhodně.

Na startu druhé půle se hosté dokonce ujali vedení, ale pak nastal zlom. „Postihl nás asi třináctiminutový výpadek, který rozhodl o výsledku. Nebyli jsme schopni dát gól, Malina to prostě zavřel a naopak Zubří tam spadlo vše, na co jeho hráči sáhli,“ poznamenal Michalisko.

Ke smůle Karvinských si brankář Zubří udržel formu ze středečního pohárového duelu a díky němu si Valaši s přehledem udrželi vedení o pět až šest branek. Dokázali se prosadit na postavenou obranu Karviné, mnohdy i se štěstím procpali balon do sítě. „Pak už jsme poslali do hry všechny hráče. Zubří bylo v laufu, nedopustilo, abychom se brankově přiblížili. Víme, jak se v takových situacích hraje, takže nám bylo jasné, že to už neklapne. Ten několikaminutový výpadek nás stál lepší výsledek,“ rekapituloval Michalisko.

ROBE Zubří – Baník Karviná 33:26 (15:15)

Sled: 2:1, 3:4, 6:5, 8:9, 10:12, 13:13, 15:16, 18:17, 21:19, 25:21, 29:23. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 6/5:3/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 500.

Nejvíce branek Zubří: Douda 9, Šustáček 5, Hrstka 5/1, Válek 4/4.

Karviná: Marjanović, Mokroš – Monczka 2, S. Mlotek 4, Brůna 6/2, Nedoma 6, Piatek 4, Solák 1, T. Mlotek 1, Jiří Užek, Nantl, Zbránek 1, Pindej, Drzyzga 1, Plaček, Fulneček.