První poločas ještě tak jednoznačně nevypadal. Dokud hosté vydrželi se silami, byli nebezpeční a drželi se domácích jako klíště. Byla z toho vyrovnaná hra i skóre.

„I tak si myslím, že jsme mohli několik útoků zakončit lépe. Těsné skóre plynulo také z toho, že jsme neeliminovali litovelské střelce Konšela nebo Schmalze, dnes hlavně Konšela, v takové míře, v jaké jsme chtěli. Teprve když se obrana zlepšila a začali jsme hrát důrazně, výsledek se dostavil," poznamenal trenér Karviné Jaroslav Hudeček.

Ve druhé části vzali domácí na osobku Konšela a začali získávat náskok. „Ano, pokryli jsme ho a Litovel už nebyla tak úderná. Začali jsme hrát jako tým, odskočili soupeři postupně na deset branek. Byli jsme produktivní v přechodu do útoku, z toho jsme dali hodně gólů. Trochu jsme prodali, co v nás je. Myslím, že od začátku druhé půle do takové dvacáté minuty to byl velmi dobrý výkon, který bych přirovnal k našemu vystoupení proti Plzni. Byla tam kvalita," ocenil své mužstvo Hudeček.

HCB OKD Karviná – Tatran Litovel 31:24 (15:13)

Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 6/5:3/3. Vyloučení: 3:5. Diváci: 425.

Karviná: Schams, Jakub Lefan – Veřmiřovský 9/2, Chudoba 8/3, Gelnar 1, T. Mlotek 2, Frančík 2, Osmola 1, Hanisch 3, S. Mlotek 1, Hricišon, Jan Užek 3, Jiří Užek, Paululik.

Nejvíce branek Litovle: Konšel 11/3, Juříček 4.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.