Hranice byly už čtvrtým týmem z čela, kterému baníkovci nedokázali uzmout ani bod – po Dukle, Zubří a Frýdku-Místku prohráli s Cementem 28:31.

Přitom nezačali špatně. Hned ze startu dostali k dispozici dvě přesilovky, sice je nevyužili tak úplně podle představ, přesto měli lepší start a vedli 6:3. Rozhozy do křídel fungovaly, proměňování už méně.

Baníkovci měli v záloze různé typy obran, úspěšně zkoušeli třeba osobku na střelce Hastíka, což slavilo úspěch, takže se nabízela otázka, jestli se v tom nemělo pokračovat.

„To je obtížné, protože Hranice mají na spojkách několik kvalitních hráčů a když vezmeme na osobku Hastíka, začnou se prosazovat Stržínek, Rachač nebo Tůma. Nám taková palebná síla chybí. Hranice jsou v tomto směru před námi, ti hráči jsou zkušení, umí si to dát. Letos je tipuju hodně vysoko," uznal předseda karvinského klubu Roman Farář, který tým vede v trojlístku Bartošic – Farář – Veřmiřovský.

Jiří Užek (při střelbě) odehrál velmi dobré utkání.

Po slibném úvodu se hra domácích začala sypat. „Nedostatečně jsme bránili. Ve druhé půli už to bylo o něčem jiném, navíc se chytil Schams v bráně. To se pak hned promítlo do výsledku. Ale v té první jsme si prohráli zápas. Neměli jsme dopustit, aby šly Hranice do šestibrankového vedení," zalitoval Farář.

S tím souhlasil i hranický lodivod Libor Hrabal. „Mohli jsme vést klidně i o osm, šance na to byly. Po tom špatném začátku, který byl ale způsoben těmi našimi vyloučeními, jsme se dostali do tlaku, jak jsme si plánovali a vytvořili si větší náskok. Bohužel jsme o něj přišli. Hlavně, že jsme si v šatně říkali, že prioritní bude přežít prvních deset minut, aby se Karviná nedostala do tlaku, aby se nedostala na dostřel a abychom si ulehčili pozici. Stal se totální opak. Domácí se chytili, začalo jim to tam padat. Nedokážu si ten náš výpadek vysvětlit, nefungovalo nám nic. Málem jsme soupeře zase pustili do zápasu," oddechl si Hrabal poté, co jeho tým přece jen sem tam reagoval vstřelenou brankou a nedopustil tím pádem srovnání stavu.

HCB OKD Karviná – Cement Hranice 28:31 (11:17)

Sled: 6:3, 6:8, 8:9, 8:11, 9:14, 10:16, 13:18, 16:19, 18:20, 20:21, 22:25, 24:28, 25:29. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 5/5:6/4. Vyloučení: 7:4. ČK: 24. Paululik (K). Diváci: 528.

Karviná: Lefan, Schams – Monczka 6, Frančík, 3, Freiberg 1, Jiří Užek 5, Veřmiřovský 5/1, Hanisch 2, Gelnar 4/4, S. Mlotek 2, T. Mlotek, Skrobič, Plaček, Paululik. Trenéři: Bartošic a Farář.

Nejvíce branek Hranic: Čadra a Hastík po 7, Mičkal 5/2, Zemánek 4.

Více v pondělím vydání Karvinského a havířovského deníku