Karvinští házenkáři se svědomitě připravují na nový ročník extraligy (začínají 10. září doma s Brnem). V minulých dnech sehráli dvě přátelská střetnutí s německým klubem Dessau-Rosslauer HV a polským Górnikem Zabrze.

V obou utkáních se objevily všechny aktuální posily týmu. Chyběl pouze Michal Brůna (angína) a naopak se v dresu HCB poprvé objevil pivotman Tymoteusz Piatek, který přišel kádr trenéra Michaliska posílit právě z Górniku Zabrze. Měl by zacelit díru po Liboru Hanischovi, který zase odešel rozšířit českou (a bývalou karvinskou) kolonii do Dessau.

Baník Karviná – Dessau-Rosslauer HV 24:30 (14:13)

Druholigový klub z Německa prokázal kvality, byť se stejně jako Karviná potýká s příchodem několika nových hráčů a sehraností. „Jsme na začátku přípravy a teprve se sehráváme,“ potvrdil hráč Dessau Marek Vančo.

Karviná se mu i domácímu trenérovi Michaliskovi líbila hlavně v prvním poločase, ve druhém už trenér Baníku prostřídal všechny hráče. „Na začátku přípravy to bude podobné i v dalších zápasech. Všichni členové kádru potřebují hrát. Líbil se mi brankář Marjanovič a také oba křídelní útočníci Zbránek a Nedoma,“ poznamenal trenér Michalisko.

Karviná: Marjanovič, Mokroš – Drzyzga 3, Mimič 3, Plaček, S. Mlotek 5, Solák 1, Nantl 1, Monczka 4/3, Nedoma 4/2, Jiří Užek, Pindej 1, Fulneček 1, Wozniak, Zbránek 1, T. Mlotek.

Nejvíce branek Dessau: Pavlíček 6, Vančo 5.

Příprava karvinských hráčů s německým Dessau.Zdroj: Ivo Dudek

Baník Karviná – Górnik Zabrze 16:22 (8:15)

Poláci představili v Karviné vynikající obranu v čele s exkarvinským gólmanem Martinem Galiou. Karvinská střelba končila často na blocích vysokých polských hráčů. V Zabrze působí od léta i Lukáš Frančík, v minulé sezoně křídelník karvinského Baníku.

„Máme za sebou jedenáct tréninků a mančaft se teprve sehrává. V mužstvu se objevilo šest nových tváří a to je znát. Ze čtyř poločasů jsme zahráli dobře jen dva. Velkou posilou je brankář Nemanja Marjanovič, který má velmi dobrou formou a je vůdčí postavou i v kabině,“ chválil trenér HCB Michalisko. Nejbližší blok přípravných zápasů čeká Karvinou se slovenskými soupeři.

Karviná: Marjanovič, Mokroš – Nantl, Mimič 3, Piatek 1, Pindej, Fulneček, Plaček 1, Drzyzga 1, Wozniak, S. Mlotek, Zbránek 6/2, Solák 3/3, T. Mlotek, Nedoma 1, Jiří Užek.

Oldřich Horák