Valaši zdolali Karvinou svým obvyklým výsledkem (těsným o gól) v ofenzivně laděném utkání, které ale provázelo obrovské množství technických chyb na obou stranách.

Podle předpokladů se v zuberské hale hrála rychlá ofenzivní házená a padalo hodně branek. V prvním poločase se ani jedno z družstev nedostalo na více než tříbrankový náskok, ale po většinu času byla vepředu Karviná (3:5, 6:9, 9:11).

Domácí se dostali do ráže až těsně před přestávkou, kdy se ujali vedení. Do kabin šli s jednobrankovým náskokem. Podle kouče domácích Miroslava Ćeliće byla na mužstvu znát nervozita. „Ze začátku jsme skutečně byli nervózní, přece jen to byl první domácí zápas sezony a na hráčích to leželo. Postupně jsme se s tím srovnali a bylo to lepší a lepší," pravil po utkání srbský lodivod Zubří.

Druhý poločas přinesl opačný průběh. Po většinu času měli navrch Valaši, vedli už o pět branek, ve 38. minutě 21:16.

Do koncovky šli ovšem s pouze dvoubrankovým náskokem, protože Baník zabral a přesnější koncovku zápas ještě zdramatizoval. Po snížení Chudoby to bylo dokonce jen o gól.

Když domácí neproměnili útok dvacet vteřin před koncem, měli hosté ještě šanci vyrovnat. Střelu Slávka Mlotka však zneškodnil skvělý Orság v brance domácích a odstartoval zuberské oslavy.

„Prohrát v Zubří o gól není úplně nejhorší, ale prohráli jsme si to vlastně úplně sami. Udělali jsme devatenácti technických chyb, což s takto silným soupeřem nemůže stačit. Snad kdyby to byla polovina, ale s devatenácti technickými chybami ani náhodou," komentoval těsnou porážku předseda karvinského klubu Roman Farář.

Gumárny Zubří – HCB Karviná 28:27 (16:15)

Sled: 2:1, 3:5, 6:9, 10:11, 13:12, 16:14, 19:16, 21:18, 26:24, 27:25. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/3:3/3. Vyloučení: 3:2. Diváci: 800.

Nejvíce branek: Trifunovič 8, Bechný 5/3, Mičkal 4 – Chudoba 8, Vančo 6, Sliwka 4.