Doma porazili soupeře z Jičína jen o gól. Potřebovali šestigólovou výhru. Zahrají si tak o konečné sedmé místo s Brnem ale upřímně – řeší to vůbec někdo?

Hlavní výstup sezony je prostě ten, že Karviné utekla medaile a konečné umístění má význam snad jen pro archiváře do klubové kroniky.

Karvinští házenkáři (v tmavém) proti Jičínu.Zdroj: Ivo Dudek

Navíc se lze těžko ubránit dojmu, že kdyby házenkáři HCB měli pořádnou motivaci, museli by soupeře z Jičína „přejet".

Paradoxem je, že Jičínu ještě po 21. kole reálně hrozil boj o udržení. Souhrou výsledků v posledním kole základní části se ale Jičín procpal do play off, kde podle očekávání hladce vypadl s Plzní, ovšem po zvládnuté sérii s Karvinou si nakonec zahraje o páté místo.

Do sobotní odvety si Jičín přivezl pětigólový náskok poté, co Karvinou postihl v prvním utkání čtyřicetiminutový výpadek.

Ten ale potkal baníkovce i nyní. „První půle byla nezvládnutá. Hnali jsme se kupředu, ale ve druhé vlně ztratili spoustu balonů," připustil hrající trenér Karviné Alexandr Radčenko.

Karvinští házenkáři (v tmavém) proti Jičínu.Zdroj: Ivo Dudek

Karviná skutečně nepůsobila bůhvíjak jistě, dělala příliš mnoho technických chyb a nedokázala se vyrovnat s obranou Jičína.

Hosté vyhraným poločasem 13:9 prakticky poslali postup Karviné do oblasti teorie.

Baníkovci se ale po změně stran zvedli. Bojovali, stahovali náskok a nakonec sedmi brankami v řadě otočili na 23:20. Jičín už ale obrat nepovolil. „Hosté si koncovku zkušeně pohlídali. Jsme velmi zklamaní ze závěru sezony, ale taková je bohužel realita," těžko hledal slova Radčenko.

HCB Karviná – Ronal Jičín 24:23 (9:13)

Sled: 3:1, 3:7, 6:10, 8:13, 9:15, 13:16, 16:20, 23:20, 23:22. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmimetrové hody: 8/7:2/2. Vyloučení: 2:4. Diváci: 480.

Karviná: Mokroš, Witkowski – Monczka 7/7, Borys, Hanisch 5, Geist, Křístek, Plaček 2, Radčenko 1, Drzyzga, Wozniak, Mlotek 4, Solák 1, Piwko, Frančík 4, Jiří Užek.

Nejvíce branek Jičína: Král 4/2, Čurda, Rychna, Šafář a Šulc po 3.