A právě jeden z nich – brankář Josef Pour, byl hlavní překážkou karvinských hráčů v tomto duelu. „Co si budeme povídat, měl jsem maximální motivaci. Chtěl jsem Karviné dokázat, že udělala chybu, když mě pustila,“ přiznal po utkání Pour, hrdina zápasu.

Karvinští hráči přistoupili k utkání v jakémsi „testovacím módu“. „Nadstavbová skupina se kvapem blíží a já potřebuji vidět v akci všechny hráče, abych si udělal obrázek o jejich výkonnosti a hlavně o součinnosti jednotlivých dvojiček,“ objasnil důvody nečekané hubené výhry Baníku jeho kouč Rastislav Trtík.

Utkání v Kopřivnici tak mělo společný jmenovatel s jiným venkovním utkáním v Hranicích. „Zkoušelo se. Opravdu musíme mít přehled o tom, jak to komu šlape ve spolupráci se svým kolegou. Takové zápasy, jako proti Kopřivnici nebo Třeboni, která nás čeká teď, jsou pro to ideální možností. Lepší příležitosti už nebudou,“ upozornil Trtík.

KH Kopřivnice – Baník OKD Karviná 22:24 (11:11)

Karviná: Lefan, Drápal – Krahulec 1, Hanisch, Vančo 4, Sliwka 6, Heinz, Mlotek, Kružík 1, Petrovský 5, Hastík 2/1, Požárek 2, Diviš 2/1, Kalous 1. Trenér: Rastislav Trtík.

Celý článek v tištěném vydání Deníku