Trenér Lumír Rosůlek šetřil některé opory (mimo jiné i sebe), takže do hry naskočilo i pět dorostenců. „Kluci zahráli velmi dobře. Asi nám pomohl dobrý vstup do utkání, dali jsme dva rychlé góly a z mužstva spadla nervozita, pokud tam nějaká byla," pochvaloval si Rosůlek.

Brno přijelo do Karviné odevzdané, takže domácím jejich roli ulehčilo. Ti v prostřední části přidali další čtyři branky a bylo vymalováno. „Bylo to takové kontrolované vedení, kluci hráli dobře, makali a já byl s jejich přístupem i výkony mladíků spokojen. Dobře jsme se naladili na play off," přiznal Rosůlek.

Mladý Tomáš Weber dostal šanci v základu a nezklamal.
Karvinská pohárová konečná

Jestliže s poslední výhrou vyjádřil spokojenost, pak s hodnocením základní části už mnohem menší. „Skončili jsme třetí, ale v našich silách bylo rozhodně obsadit aspoň druhou pozici. Jsem docela zklamaný. Napadají mě některá utkání, kde jsme absolutně zbytečně ztratili body (Litice, Jungle Fever, Nové Strašecí). To, že jsme skončili třetí, ale beru jako fakt. Ve čtvrtfinále budeme mít výhodu domácího prostředí v rozhodujícím zápase, v semifinále už ne a musíme se s tím popasovat," nespekuloval Rosůlek.

Jeho tým začíná cestu vyřazovací částí již tuto sobotu v Dobřanech. Série se hraje pouze na dvě vítězství (člověk, který vymýšlel letošní hrací model, by skutečně zasloužil ne metál, ale metlou). „V základní části jsme je porazili, ale teď budou posílení o jednu lajnu z extraligového Kova Praha," informoval Rosůlek.

Následující víkend by Karviná měla výhodu domácího prostředí vytěžit v postup. V sobotu 22. dubna by se hrálo od 14.30 hodin, a pokud bude třeba, pak i v neděli 23. dubna od 11 hodin.

HbK Karviná – Bulldogs Brno 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Pacas (Kubica, Diviš), 6. Frojda (Kamenský), 20. Říman (Vašek), 23. Pacas (Kubica, Fárský), 24. Říman (Mikeš, Diviš), 27. Pilch (Vašek, Pietrasz) – 41. Mejzlík (Emmer, Baláč). Rozhodčí: Popelka, Jemelka. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 106.

Karviná: Smolka (24. Tabášek) – Pilch, Mikeš, Dzik, Sladký, Liboska, Vašek, Korzeniowski – Pacas, Farský, Diviš – Kamenský, Pietrasz, Říman – Frojda, Zaremba, Kubica. Trenér: Lumír Rosůlek.