Velikonoční víkend přinesl karvinským hráčům radost. Na západ Čech odjeli i s posilou Vladimírem Lukou. „Dost nám to pomohlo. Sice jsem se trochu obával, aby koncentrace ostatních hráčů nepolevila, když je s námi takový plejer, jako je Louka, ale kluci si evidentně vzali poučení z loňské sezony, kdy jsme to takto měli. Teď makali naplno, nikdo nic nevypustil," pochválil svůj tým hrající trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Dobřany se na sérii s Karvinou vyzbrojily posilami z pražského Kova a byly Karviné rovnocenným protivníkem. „Výsledek zkresluje. Soupeř hrál opravdu výborně. První třetina byla na obě strany, šance byly před oběma brankami a šlo vidět, že se hraje kvalitní, tvrdý, ale čistý hokejbal," pochvaloval si Rosůlek, že utkání neslo všechny parametry vyřazovacích bojů.

Zajištěné cigarety.
Celníci úplnou náhodou zajistili tisíce nezdaněných cigaret

Góly začaly padat až ve druhé části. „Nějakých osm minut jsme se hledali, nebylo to ono. Dobřany nás přehrávaly, scházel nám pohyb a důraz. Zaslouženě jsme inkasovali. Při dalších šancích soupeře nás výrazně podržel brankář Smolka," vybavoval si Rosůlek nejméně povedenou část zápasu ze strany svých hráčů.

Pak ale dali Karvinští tři branky v rychlém sledu a zcela otupili snahu Dobřan. „Myslím, že to pro ně byla docela sprcha. Na startu třetí části ještě vyvíjeli jakousi snahu, ale jakmile jsme přidali čtvrtou branku, už jsme zápas v poklidu dovedli do vítězného konce," pochvaloval si Rosůlek.

Karviná tedy vykročila do letošního play off pravou nohou. O víkendu může sérii doma ukončit, jelikož se hraje na pouhá dvě vítězství.

V sobotu se na hřišti u SPŠ hraje od 14.30 hodin, případný třetí rozhodující zápas by se hrál hned v neděli od 11 hodin.

„Věříme, že to ukončíme už v sobotu, ale bude zapotřebí předvést znovu maximální a zodpovědný výkon. Dobřany nám ukázaly, že jsou nebezpečné a nepřijedou to k nám odevzdat. Nemají co ztratit, předpokládáme, že do toho dají všechno a my musíme taky. Jinak nepostoupíme," varuje Rosůlek.

Snack Dobřany – HbK Karviná 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Karviná: Smolka – Pilch, Sladký, Zaremba, Liboska, Vašek, Pacas – J. Rosůlek, Luka, Farský – L. Rosůlek, Pala, Pořízek – Diviš, Pietrasz, Říman. Trenér: Lumír Rosůlek.