Oba finalisté poslední sezony – Polička a Jungle Fever Kladno, se těšili, jak Karvinou sesadí z první příčky tabulky. Přestože hráčů nebylo moc (dvanáct + gólman), radovali se z výher naopak Karvinští.

„Jelo nás jen dvanáct, ale všichni kvalitní,“ zasmál se hrající kouč Lumír Rosůlek. Ten v utkání hrál jen na dvě pětky a zbylé dva útočníky točil podle potřeby.

Kometa Polička – HbK Karviná 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)

V prvním utkání s dosud neporaženou Poličkou se hrál vyrovnaný a dobrý hokejbal. Obě strany nenastoupily v kompletním složení, ale na kvalitě hry to nebylo poznat. „Hrálo se fakt nahoru dolů, mělo to tempo. Kluci bojovali, na míčku byli o něco lepší. Soupeř zkoušel spíš náhozy,“ porovnával Rosůlek.

Jeho svěřenci hráli tak, jako by je další den nečekal dlouhý přejezd do Kladna a podobně náročný protivník. „Chtěli jsme do nich vletět a na nic se nešetřit. Odměnou nám bylo vedení 2:1 po dvou třetinách. Náš třetí gól soupeře zlomil,“ postřehl Rosůlek.

Karvinští v poháru míří do Liberce.
Los MOL cupu: Karviná míří do Liberce

V závěru se ještě kosmeticky upravovalo skóre. Nejprve dali dva slepené góly Karvinští, čímž Poličce odskočili na stav 5:1, pak ale dvěma rychlými góly kontrovali zase domácí a korigovali na 3:5 ze svého pohledu. Na zaslouženém vítězství Karviné to ale nic neměnilo. „To už bylo vlivem slabší koncentrace v koncovce. Celkově jsme si to dávali víc do hole, to podle mě rozhodlo. Kluci si v kombinaci věří,“ pochvaloval si Lumír Rosůlek.

Branky a nahrávky: 5. Tobiáš (Kašpar), 43. Kašpar (Hnát, Štefka), 45. Holec (Grubhoffer, Rokos) – 8. L. Rosůlek (Diviš, Sladký), 27. Říman (Diviš), 32. Pacas (Diviš), 42. Říman (Diviš), 42. Pacas (L. Rosůlek, Sladký). Rozhodčí: Škrobák, Popelka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 32.

Jungle Fever Kladno – HbK Karviná 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Výhra z Poličky Karvinské povzbudila, na půdě Kladna ale tahali za kratší konec provazu. „Soupeř hrál na čtyři lajny, uběhal nás. Pomáhali jsme si fauly, protože jsme v některých situacích nestíhali, ale kluci bojovali nadoraz. Bylo to pro ně strašně obtížné, každý si sáhl na dno sil,“ poděkoval hráčům za příkladné nasazení trenér Rosůlek.

Ačkoliv domácí dostali k dispozici hned jedenáct přesilovek, naprosto v nich selhali, protože Karviná jim dala tři branky v oslabení!

Jan Laštůvka si už proti jednomu "svému" klubu zahrál. Začátkem srpna vychytal nulu v Ostravě.
Karviná na nohou. Jan Laštůvka se vrací! V roli soupeře

„Podobně jako v Poličce zlomil domácí náš třetí gól, kdy Ondra Fárský utekl soupeřům v oslabení. Do té doby jsme byli pod tlakem a neskutečným způsobem náš podržel Lukáš Smolka v bráně,“ uznal Rosůlek.

Karvinští bojovali nadoraz a s převahou Jungle Feveru se dokázali poprat statečně. „Byl to opravdu boj dvanácti statečných a jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Na těžší soupeře už v soutěži, kromě Opavy, nenarazíme,“ byl Rosůlek rád za podařený víkend.

Branky a nahrávky: 1. Rezek (Sýkora), 40. Sýkora (Eitler) – 2. Pala (Regec, Pilch), 19. Diviš (Říman, Sladký), 30. Fárský (Mikeš), 35. Konečný (Fárský), 45. Pilch. Rozhodčí: Jeletz, Danylec. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:0. Oslabení: 0:3. Diváci: 56.

Karviná: Smolka – Pilch, Mikeš, Sladký, Liboska – L. Rosůlek, Pacas, Diviš – Konečný, Pala, Fárský – Regec, Říman. Trenér: L. Rosůlek.