Opora Baníku Havířov a úspěšný paralympionik Ivan Karabec odcestoval ihned po skončení pátečního extraligového zápasu se Sokolem Hradec Králové, ve kterém přispěl ziskem dvou bodů k remíze 3:3, do USA. V San Diegu ho totiž čeká účast v prestižním turnaji postižených sportovců.

Na sbalení měl po mistrovském zápase jen několik hodin, ale žádnou vědu z toho nedělal. Naopak ještě plánoval, jak využije poslední volné hodiny před odjezdem. Utkání s Hradcem Králové pojal navíc jako jednu z posledních příprav. Zápasy mu vyšly na jedničku a určitě si posílil sebevědomí.

„Hrálo se mi parádně. Přišli nás povzbudit i havířovští fotbalisté, kteří udělali v hale skvělou atmosféru. Hnali nás za každým míčkem a i díky nim jsme dokázali vyrovnat nepříznivý stav," popsal zápas Karabec, jenž byl hlavním strůjcem cenné remízy, když vyhrál obě své dvouhry. Havířovští prohrávali už 1:3, nakonec ale bodovali.

K zajištění přímé účasti na mistrovství světa, které hostí v příštím roce čínský Peking, stačí Karabcovi málo. „V podstatě se už moje samotná účast v americkém turnaji rovná kvalifikaci na šampionátu. Roli hraje mé vysoké postavení v žebříčku. Potřebné body zde určitě získám a byla by škoda tuto možnost nevyužít. Moc se do Ameriky těším, stejně jako příští rok do Pekingu. Tam už jsem hrál jednou na paralympiádě, takže se tam rád vrátím," vysvětlil Karabec, pátý na poslední paralympiádě v Londýně, kde ho vyřadil pozdější vítěz Yang Ge z Číny.