Co to znamená? Hlavně to, že bude moci figurovat při mistrovských zápasech na lavičce (podobně jako jičínský Petr Babák, loni trenér Jičína) a přispět tak okamžitě svými odbornými poznatky k vývoji utkání.

Dosavadní trenér Marek Michalisko u týmu zůstává, Hudeček se však bude výrazně podílet na přípravě A-mužstva. „Trochu jsem tušil, že to tak dopadne. Marek je mladý, pracovitý trenér, ale schází mu zkušenosti. Ty zase nechybí mě, takže vedení klubu (v tuto chvíli prakticky jen prezident Roman Farář – pozn. red.) usoudilo, že jsem na tu pozici nejvhodnější kandidát," pousmál se Hudeček.

Jeho nespornou výhodou bude fakt, že prakticky všechny hráče stávajícího kádru zná. Už v mládežnických kategoriích s nimi sbíral medaile. „To je pravda, ale zázraky snad ode mě nikdo nečeká. Už ve středu hrajeme s Duklou, v sobotu v Kopřivnici a za tak krátkou dobu je nemožné provést s týmem zásadní změny. Na ty bude čas v zimní přestávce, i když já valnou část přípravy nepovedu, protože mě s nároďákem čeká lednové mistrovství Evropy," upozorňuje Hudeček, reprezentační trenér mužského výběru.

Hudeček se v podobné pozici, kterou zažívá nyní, už ocitl, a to dokonce dvakrát. V roce 2009 vystřídal u kormidla tehdejšího manažera Martina Kostelníka a ještě s týmem stačil získat titul. V roce 2011 zase nahradil nevýrazného Jozefa Hantáka, ale ztráta karvinského celku na přední týmy už byla tak velká, že se ji nepovedlo dohnat a Baník zůstal bez medaile.

Hudečka už v létě lanařilo Zubří, které nemělo trenéra a shodou okolností mu ještě v pondělí dopoledne funkcionáři valašského klubu volali. Bylo už ale pozdě. „A jak jste se to vlastně dozvěděli?" ptal se redaktorů Deníku v pondělí večer Jaroslav Hudeček. „Vždyť to ještě neví ani moje manželka," smál se. Problémy doma ale neočekává. „Manželka si už snad za ty roky zvykla, že jsem házenkářský blázen, tak tohle určitě překousne," zakončil. Každopádně ho s karvinským týmem čeká moře práce.