V sobotu 12. ledna vyrazili Karvinští na zahajovací závody dospělých do ostravského tunelu ve Vítkovicích. Karvinské barvy reprezentovali Adam Fójcik (starší žák), Adam Vlk (dorostenec) a Jakub Gulec (junior), kteří se chystali k běhu na 60 m. Závodů se zúčastnilo neuvěřitelných sedmdesát závodníků.

Po běhu Adama Vlka v čase 7,95 s však bylo jasné, že rekordy padat nebudou. Dalším na řadě byl Jakub Gulec, který se svým extrémně podprůměrným časem 8,08 s svůj rozběh vyhrál. Nakonec doběhl i Adam Fójcik, také v žádném závratném čase 7,79 a jelo se domů. „Horší závody jsme ještě nezažili," komentoval úvodní podnik junior Gulec.

Další den vyrazila druhá skupina závodníků ve složení Broda, Galaczová, Fójcik a Parikrupa na závody do Opavy. Tady startovali Karvinští v běhu na 50 a 60 m, někteří i v dálce.

Adam Fójcik vyhrál obě sprinterské disciplíny v kategorii žáků, na 50 m dokonce vytvořil nový žákovský oddílový rekord v čase 6,44 s, na 60 m si aspoň vylepšil svůj dosavadní výkon v této sezoně na 7,51 s.
Michal Parikrupa skončil druhý na padesátce (6,86 s) a třetí na 60 m v osobním rekordu 8,01 s. V kategorii mužů testoval rychlost Michal Broda a byť ještě nedoléčen po nemoci, vedl si v rámci možností. Na 50 m skončil třetí (6,84 s), na šedesátce čtvrtý (7,95 s).

Eva Galaczová jako jediná zástupkyně v ženské kategorii vyhrála běh na 50 m v kategorii žen – 7,87 s. Na 60 m skončila šestá v rámci dorostenecké kategorie (9,11 s) a v dálce si vytvořila osobní maximum 443 cm a skončila pátá.

Současně se v atletickém tunelu ve Vítkovicích konaly závody mladších žáků a žákyň do 13 let. Tam se vydala další skupina atletů pod vedením Marka Witoszka. Nejlépe si zde vedl Adam Breznen, který si vytvořil osobní rekord v dálce (394 cm) a skončil na druhém místě. V běhu na 60 m byl šestý (9,25 s).

V akci byly i žačky - Aneta Charwotová skončila v dálce na 7. místě (392 cm) a sedmnáctá doběhla v běhu na 60 m (9,76 s). Sára Sedláková byla v dálce devatenáctá (341 cm), na 60 m skončila na 24. místě (9,96 s).

Tříkrálový přebor přípravek v Havířově, který proběhl 14. ledna, dopadl pro jäklisty obstojně. Nejlépe se umístil v kategorii chlapců ročníků 2004-05 Tomáš Siuda na třetím místě. Martin Kovařík skončil devátý a Jakub Řezníček třináctý ve stejné kategorii. Nikol Císařiková v kategorii dívek ročníků 2002-03 obsadila 5. místo.

Nejvíce si Karvinští atleti slibovali od krajských přeborů v Ostravě. Přebor dospělých proběhl 19. ledna. Michal Broda startoval v běhu na 60 m překážek, kde podal optimální výkon a skončil druhý. Na 60 m se mu sice podařilo vyhrát svůj rozběh, nicméně na finále to nestačilo a v čase 7,77 s skončil celkově šestnáctý.

Eva Galaczová na tom byla trochu lépe a podařilo se ji postoupit do finále B, kde vybojovala v osobním rekordu 9,00 s desáté místo. V dálce se jí už tolik nedařilo a po jednom měřeném pokusu (411 cm) ji o kousek uniklo finále a skončila devátá.

Náladu si atleti Jäklu spravili na krajských přeborech starších žáků, které byly na programu o den později. Ludvík Salamon závodil na 60 m překážek a podařilo se mu vylepšit osobní rekord o celé dvě sekundy na 9,68 s, čímž zaostal pouze o dvě desetiny za oddílovým rekordem. Tento výkon ho posunul do finále.

Dále následovaly rozběhy na 60 m, kde se prezentovali jak Salamon, tak Adam Fójcik. Oba svůj rozběh vyhráli a postoupili do finále. Následovalo finále překážek, kde se Ludvíkovi podařilo zopakovat svůj výkon a umístil se na krásném třetím místě!

Na závěr programu čekalo finále na 60 m s oběma karvinskými závodníky. Adam Fójcik si jako obvykle vedl suverénně a zvítězil v čase 7,49 s!

Také Salamon zaběhl výborně, opět se dokázal zlepšit na 7,94 s a obsadil podruhé třetí místo. „Jedna zlatá a dvě bronzové medaile z přeborů jsou na začátku roku hezkým počinem. Je vidět, že Karviná dovede vychovat kvalitní závodníky," glosoval úspěchy žáků trenér Michal Broda.

Veřejné závody v Praze na konci měsíce ve Stromovce přinesly Michalu Brodovi vylepšení osobního rekordu v běhu na 400 metrů (52,63 s). Stačilo to na 14. místo.