Karvinští hráči jdou do nadstavby ze třetí pozice, ale hlavně s vizitkou nejlépe zakončujícího celku celé soutěže. O útočnou fázi a nadprůměrnou produkci gólů se chtějí opírat i nadále.

„To, že jsme dali nejvíce branek ze všech, mě těší. Je to pochopitelně dáno i skladbou mužstva, kdy nemáme tým na to, abychom dělali výsledky postupným útokem a tak jako kdysi uhrávali body precizní obranou. Ten tým není ideálně poskládaný. Schází mu spojky, ale to je bolest celé české házené. O to více však klukům sedí hra na brejky a na rychle zakončené útoky,“ rekapituluje trenér Karviné Rastislav Trtík.

V reprepauze jeho tým piloval součinnost jednotlivých skupinek hráčů. Zaměřil se na efektivitu. „Ta bude v nadstavbě rozhodovat,“ upozornil Trtík, jehož tým předváděl v základní části vysoce ofenzivní podívanou. Občas na úkor výsledků (Frýdek-Místek, Jičín), nicméně rukopis trenéra Trtíka je v tomto směru patrný. „Těší mě, že hráči dovedou v zápase myslet na diváky a nabídnout jim pěkné prvky kombinační házené. Občas to sice dělají právě bez efektu, ale od toho je tréninkový cyklus, abychom tuto činnost vylepšili,“ shrnul kouč Baníku.

Úvodní utkání vybojují jeho svěřenci tuto neděli 15. dubna v tradiční čas 10.30 hodin proti Jičínu.

Baníkovci budou jako vždy spoléhat na skvělou podporu karvinského publika, které v minulosti vždy dokázalo své hráče vyburcovat k maximálním výkonům. A dokud žije šance na titul, je třeba ji přikrmovat. „Třetí místo už nám asi nikdo nevezme, ale cítím, že kluci chtějí víc. Naší výhodou může být jistý stupeň klidu. Zápasy můžeme odehrát uvolněně, jelikož nemáme co ztratit. Sezonní cíl, kterým byla medaile, bude naplněn,“ ujišťuje Rastislav Trtík.

Do trafiky už ráno pro Deník spěchat nemusíte. Přečtěte si své noviny v počítači, tabletu nebo mobilním telefonu. Nehádejte se s příbuznými o oblíbenou křížovku, ale vytiskněte si ji hned v několika exemplářích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.