Beach Volleyball Karviná pořádal před dvěma týdny v prostorách letního koupaliště STaRS prestižní turnaj smíšených párů pod názvem BéVéKáKap 2012.

Turnaje se zúčastnil i hokejista HC Vítkovice Lukáš Klimek, dlouholetý přítel volejbalistky Frýdku-Místku Lucie Haškovcové a na turnaji se oba představili už jako manželský pár. „Jak je vidět, klape jim to spolu i na hřišti," poznamenal s úsměvem organizátor karvinského podniku Otakar Kotyza.

Podnik smíšených párů se nakonec stal kořistí regionálních volejbalistů Filipa Kramára z Havířova, jenž minulý ročník odehrál v Ústí nad Labem, a jeho kolegyně Pavlíny Staníkové, volejbalistky VŠB Ostrava, která příští sezonu startuje již v barvách Opavy. Tento pár v dramatickém finále zdolal 2:1 na sety právě Lukáše Klimka s Lucií Haškovcovou, a to po velké bitvě, kterou rozhodoval až třetí zkrácený set.

„Docela jsme si zahráli. Pro mě osobně to bylo skvělé odreagování od všedních starostí," usmíval se Filip Kramár. „Počasí nám přálo více než bylo třeba tuto sobotu. Jak se mi hrálo? Dobře. S Filipem se mi hraje vždycky dobře. Spoustu míčů dokáže vychytat a i když se mi moc nedaří, dokáže nás dotlačit k výhře," smála se Staníková. „Snažím se, aby Pavlína neřekla, že se flákám," dodal havířovský volejbalista.

VÝSLEDKY

Finále: Filip Kramár, Pavlína Staníková – Lukáš Klimek, Lucie Haškovcová 2:1 (21:17, 18:21, 15:12)
O 3. místo: Adam Hurta, Barbora Cidlíková – Lukáš Spáčil, Lucie Vykydalová 2:0 (21:16, 21:17)


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#