Prvním z květnové série byl turnaj v Českém Těšíně a jednalo se o krajský přebor mladších a starších žáků. Karvinští mladší žáci Adam Vosáhlo a Ondřej Štefánik zde vybojovali ve svých váhových kategoriích skvělá druhá místa.

Další turnaj, Velká cena Ostravy, se uskutečnil v sobotu 11. května. Zúčastnilo se ho sedm judistů Baníku Karviná a ti získali hned pět medailí. Stříbrné vybojovali starší žáci Veronika Treichelová a Martin Olšok. Třetí místa patří benjamínkovi Filipu Durčákovi a mladším žákům Adamu Vosáhlovi a Ondřeji Štefánikovi.

O týden později odjela karvinská výprava znovu do Českého Těšína, kde proběhl turnaj pro benjamínky a mladší žáky. Z šesti závodníků Baníku vybojovali tři přední umístění. Benjamínek Jan Babič vyhrál svou kategorii, na druhém místě skončil Adam Vosáhlo a na třetím jeho bratr David. Oba bratři soutěží mezi mladšími žáky.

Posledním květnovým závodem byla pro Karvinou Grand Prix v polských Myslowicích. Odtud si karvinští judisté dovezli tři bronzové medaile, o které se postarali opět benjamínek Filip Durčák a mladší žáci Adam a David Vosáhlovi.

„O tom, že se členové našeho oddílu nevěnují jenom judu, svědčí i skutečnost, že se již tradičně zúčastnili akce Na kolečkových bruslích po Karviné," informovala Miluše Štefániková z Baníku Karviná.