Havířované zatím start jara nezachytili. Doma se od nich čekalo, že budou více kousat, ale smíchovská rezerva byla lepší. „Co se dá dělat, musíme to přijmout. Je to bohužel všechno důsledek nedostatečné trénovanosti. Když člověk nemá natrénováno, a zima byla v tomto směru v našem klubu mizerná, pak to samozřejmě na hřišti vypadá tak, jako třeba doma se Smíchovem," pokrčil rameny trenér havířovského mužstva Radomír Kloda.

Ragbisté Havířova (v růžovém) se na jaře zatím nepotkali s formou.

Tentokrát jeho tým předvedl lepší výkon než před týdnem. „Aspoň nás bylo osmnáct a ne čtrnáct jako posledně," ulevil si Kloda. „Ale pořád to může být lepší," upozornil, když do sestavy vtěsnal tři nové hráče, z toho dva juniory.

Pražané od začátku diktovali tempo hry a předváděli dynamické ragby. Domácí to nahrazovali urputností, ale scházela jim rychlost. „To je pravda. Soupeř byl dravější, přímočařejší. Roje byly celkem vyrovnané, ostatně my jsme nikdy s rojem problémy neměli, ale jinak byla v poli lepší Tatra. Co z toho, že někteří naši kluci mohou soupeře s míčem zmáčknout a nepustit ho dál. Nejdřív ho ale musí chytit, což se nedělo. Soupeři jsme dovolili pětkrát položit," upozornil Kloda.

Hra s míčem byla doménou smíchovské rezervy, havířovská snaha vedla jen ke dvěma pětkám. Více sil domácím nezbylo. „Když nebudeme trénovat, tak budeme za soupeři zaostávat kondičně pořád," varoval Kloda.

Ragbisté Havířova (v růžovém) se na jaře zatím nepotkali s formou.

Ještě, že sousední Mariánské Hory jsou na tom ještě mizerněji, jinak by měl Havířov velké problémy s udržením. V tabulce se na něj totiž dotáhl i předposlední Zlín. „Ten mě překvapuje, zlepšil se. Naposledy porazil Olomouc, kam teď jedeme. Nebude to snadné, potkají se sousedé v tabulce a Olomouc je doma hodně silná. U sebe hraje o sto procent lépe než venku," přemýšlí trenér Havířova.

Hráči A-mužstva by tak mohli následujícího víkendu využít ke sledování české reprezentace přímo v akci. „Třeba se z toho poučí a něco si z toho vezmou," zasmál se Kloda, čímž připomněl sobotní duel českých ragbistů s Chorvatskem v rámci divize 2 mistrovství Evropy, které se uskuteční právě v Havířově (od 14 hodin).

RC Havířov – Tatra Smíchov B 17:31 (10:12)

Pětky: 2:5. Diváci: 80.