Ten v uplynulých dvou letech hrál kromě tehdy ještě prvoligové Karviné také za pražský Kert Park, s nímž získal dva extraligové tituly. Právě tento tým však minulý týden pomohl Karviné porazit.

„Bylo to fajn, rád jsem si proti nim zahrál a zjistil, jak moc jsou kvalitní. Ale nic víc jsem v tom nehledal, bral jsem to jako každý další zápas,“ uvedl český reprezentant.

Jak na ty dva roky v Kertu vzpomínáte?

Bylo to super, navíc jsme získali dva tituly. Vytvořila se tam skvělá parta, cítil jsem se tam jako doma. Bylo to ale jiné, než kdybych je získal s Karvinou, to by bylo emotivnější.

Co nakonec rozhodlo, že jste v Praze nepokračoval a zůstal jste v Karviné?

Domluvili jsme se s tátou (manažerem klubu), že začnu tady. Uvidíme, co bude dál, stát se může všechno, ale teď chci hrát co nejvíc za Karvinou a pomoct týmu do play off.

Orlová má na víc. S podzimem v I.A třídě nemůže být spokojená.
Orlové se postup vzdaluje

Extraligu už jste vyhrál v Praze. Myslíte, že by se jednou mohla dočkat i Karviná?

Pokud se tady povedou vychovat mladí kluci, tak do budoucna, proč ne? 

Čím si vysvětlujete, že dokážete porážet silné týmy, ale proti těm papírově slabším body ztrácíte?

To je naše česká povaha. Do těžkých zápasů do toho jdeme s tím, že nemáme co ztratit, jdeme do toho naplno. Zato se stejně silnými týmy si myslíme, že to půjde samo, ale tak to nefunguje.

Albrechtice prožily mizerný podzim a budou bojovat o záchranu.
Albrechtice přezimují na předposledním místě

Už ve 22 letech jste kapitánem. Jak tu roli vnímáte?

Snažím se kluky povzbudit, i když jsem jeden z nejmladších. Hecovat starší spoluhráče je ale zvláštní. Nevadí mi je však povzbudit. Také se snažím pomoct mou hrou a co nejlepšími výkony.

Rovněž působíte v reprezentaci. Co to pro vás znamená?

V národním týmu jsem od minulého roku. Je to obrovská čest, tím spíš, když vidím, jaká je v extralize kvalita a kdo všechno reprezentuje. Je to pro mě takové zadostiučinění, že ta moje práce spěje tam, kam by měla. Dostat se do reprezentace byl odjakživa můj sen.

Stonavští mile překvapili a na jaře zabojují o postup.
Stonava našla střelecký prach a stoupá tabulkou

Podíval byste se s hokejbalem jednou rád i za hranice?

Naše extraliga je asi nejkvalitnější soutěží na světě, ale cizina každému nějak šrotuje v hlavě. Pokud to půjde, chci se dostat co nejdál. Ale teď jsem tady, studuju a uvidíme, co bude potom.

Spolky, kluby, ukázky jejich činnsoti a práce, to vše je pestře pojatá akce, která ve čtvrtek a v pátek probíhá v orlovském domě kultury.
OBRAZEM: Výstava, která baví i nabízí