Jejich soupeřem bylo béčko Velké Bystřice, což je tým složený z mladých hráčů, který byl v zimní přestávce doplněn o hráče Olomouce (tým se rozpadl) a Hranic.

Mladíci z Hané také celý poločas potvrzovali, že to s nimi nebude zase tak snadné. „Dělali nám problém svou hbitostí a rychlou házenou. Také v obranné činnosti byli velmi agresivní," uznal manažer MHK Karviná Marian Zielina.

Domácí se třicet minut hledali, a tak byl průběh první půle zcela vyrovnaný a do šaten se odcházelo za stavu 15:15.

V tom druhém se hráči MHK zlepšili v obranné činnosti a celkově se nastartovali k lepšímu výkonu. Do druhé půle nastoupil i Petr Pomahač, který se šetřil na extraligové utkání Cementu Hranice v Novém Veselí.

I tento fakt přispěl ke zlepšení obrany a nepropustná hráz Pindej - Dudek - Pomahač dopomohla k vynikajícím zákrokům Jiřího Tabary v bráně a tím pádem i k přechodu do rychlého protiútoku karvinských křídelníků.

Vančo, Čavrnoch, Galata, Polášek či Seriš trestali Bystřici sérií branek a MHK si brzy vybudoval rozhodující náskok, který stačilo jen udržovat. „Zrychlili jsme i hru v postupném útoku a díky dobré rozehrávce se začaly prosazovat i spojky, hlavně Honza Dudek. Přidal se i pivot Pindej, takže druhý poločas už byl v naší režii," dodal spokojeně Zielina.

MHK Karviná – SK Velká Bystřice B 36:27 (15:15)

MHK: Wojcik, Nolč, Tabara – Pomahač 1, Dudek 11/5, Csöllei 1, Polášek, Pindej 6, Kawulok 1, Čavrnoch 5, Galata 3, Seriš 1, Vančo 7.