Lídr celého seriálu v nejprestižnější kategorii MX1 si nicméně vedení s přehledem udržel. „Dneska toho o moc víc dělat nešlo,“ připustil Michek po závodě, čímž připomněl svou kolizi v první jízdě. „Nějak jsme se tam do sebe zaklínili. Možná, že kdyby ten pád byl rychlejší, mohl jsem dojet o něco lépe než na šestém místě, ale takhle mě to stálo moře času,“ uznal.

Druhou jízdu už opět vyhrál, ale tentokrát to stačilo „jen“ na druhé místo. „Ale Tomáš (Šimko) si to dnes zasloužil, takže mu gratuluji. Asi si na něj příště posvítím,“ zavtipkoval Michek.

Slovenský jezdec Tomáš Šimko, jehož do Petrovic přijela podpořit početná skupina slovenských fanoušků, nabídl svým krajanům státní hymnu. „Je to skvělý pocit. Druhá jízda už pro mě byla o dost těžší, trochu jsem se tam na začátku šprajcnul a než jsem se z toho vymotal, dalo mi hodně práce dostat se zase do první trojice,“ vykládal po závodě. Nakonec dojel čtvrtý, a to mu stačilo na vítězství v petrovickém závodě. „Porazit Martina, toho si dost cením,“ přiznal po úspěšném dojezdu.

Petrovická kotlina přivítala účastníky domácího šampionátu.Zdroj: Pavel Sonnek

Dvakrát třetí a nakonec i třetí celkově skončil Petr Smitka. „Byly to dvě podobné jízdy s podobně špatným startem. Ten druhý byl snad ještě horší, to se pak hrozně stahuje,“ kroutil hlavou, když si na stupně vítězů došel pro bronzový stupínek.

Kategorie MX2 byla ochuzena o souboj dvou borců z Buksa Ados KTM Teamu, protože Francouz Jaulin Sullivan pro zranění do Petrovic nedorazil, takže cesta k vítězství se otevřela pro jeho parťáka – Maďara Bence Szvobodu, který se s ním přetahuje o prvenství. Po Petrovicích udělal rázný krok k celkovému vítězství v českém seriálu. „Dvakrát první místo, dneska to byl jednoduše perfektní den. Místní trať mi sedí,“ zubil se v cíli sympatický Maďar.

Házenkáři Karviné se skvěle popasovali s letními odchody.
Házenkáři posilují, vrací se Nemo!

Za ním dojel Milan Špičák, který v první jízdě odrážel nápor mladého Jonáše Nedvěda. „Povedlo se mi dojet dvakrát druhý, na Benceho to nestačilo, rychlostně je třeba ještě potrénovat, ale jinak jsem maximálně spokojený,“ uvedl Milan Špičák.

A co třetí Jonáš Nedvěd? „Pocity jsou skvělé, ani jsem nečekal, že to vyjde na podium, protože druhá jízda mi moc nesedla. Motal jsem se pár kol na konci, ale pak jsem do toho šlápnul a poskočil nahoru,“ byl spokojen vysokoškolský student FTVS v Praze.

Mezi ženami potvrdila svou hegemonii Němka Steffi Laier a vyjela pro svou stáj Buksa Ados KTM Team další prvenství, už páté z pěti závodů.

Podobně suverénně si mezi veterány počíná i Martin Žerava z Teamu MAX2. Ten dokonce vede s plným počtem 250 bodů, podobně jako Petr Dokoupil v kategorii veteránů nad 50 let.

Petrovická kotlina přivítala účastníky domácího šampionátu.Zdroj: Pavel Sonnek

VÝSLEDKY

MX1: 1. Tomáš Šimko (Gt2 Motorsport), 2. Martin Michek (Buksa Ados KTM Team), 3. Petr Smitka (Hulho Motocross Team).

MX2: 1. Bence Szvoboda (Buksa Ados KTM Team), 2. Milan Špičák (KRTZ Motorsport), 3. Jonáš Nedvěd (Orion Racing Team).

Veteráni: 1. Martin Žerava (Team MAX2), 2. Michal Kadleček (KRTZ Motorsport), 3. Jindřich Hrabica (SMS Morava).

Veteráni nad 50 let: 1. Petr Dokoupil (KRTZ Motorsport), 2. Peter Pipich (SMF), Petr Kormunda.

Ženy: 1. Steffi Laier (Buksa Ados KTM Team), 2. Lucie Simonová (Inter Cars MoToman Team), 3. Barbora Laňková (Action Racing Team).

Celkově po 5. závodě MČR

MX1: 1. M. Michek 229, 2. P. Bartoš (Orion Racing Team) 178, 3. T. Šimko 172.

MX2: 1. B. Szvoboda 237, 2. S. Jaulin (Buksa Ados KTM Team) 180, 3. P. Liška (HT Group Racing Team) 151.

Veteráni: 1. M. Žerava 250, 2. M. Kadleček 220, 3. I. Černý (Orion Racing Team) 163.

Veteráni nad 50 let: 1. P. Dokoupil 250, 2. P. Kormunda 212, 3. M. Heřman (SMS Jižní Čechy) 143.

Ženy: 1. S. Laier 247, 2. B. Laňková 202, 3. L. Simonová 194.

Kompletní výsledky na http://casomeric.cz/vysl.php?&lang=&view=2299.