Na zdejší populární trati pod názvem Petrovická kotlina závodili motokrosaři čtyř kategorií, přičemž hlavním tahákem byly souboje Čecha Michka a Francouze Richiera v nejsilnější kubatuře MX3 Open, což se ostatně potvrdilo a ještě měl k jejich vzájemnému měření sil co říci i Michkův spolujezdec Orionu Litomyšl Petr Bartoš, který dojel v Petrovicích třetí.

Martin Michek nakonec průběžné prvenství v domácím seriálu uhájil, Florenta Richiera dokázal v Petrovicích porazit a vyhrál.

Závody se jely za deště, alespoň první rozjížďky, a tak kluzká a bahnitá trať nemusela sedět každému. Kategorii MX2 ovládl zkušený borec Osička MX Teamu, stájový kolega Francouze Richiera Petr Smitka, který se tak v této kategorii vrátil do hry ve výsledkové listině průběžného pořadí.

Skoro domácí prostředí měl v Petrovicích severomoravský Buksa Ados KTM Team, v jehož barvách si pro druhé místo v MX dvojkách dojel maďarský bojovník Bence Szvoboda.

Na prvních třech místech se v Petrovicích objevili jezdci, kteří v průběžném pořadí nefigurovali na vedoucích pozicích. Na nich naopak před Petrovicemi byli Sukup, Špičák a Šimko, ale bodově si nepolepšili.

Naopak veterány vyhrály stálice českého motokrosového sportu Miroslav Kučírek a Jaroslav Potůček, čímž potvrdili své ambice na prvenství v obou kategoriích v konečném pořadí seriálu.

„Myslím, že závody můžeme hodnotit pozitivně. Počasí sice nebylo úplně ideální, ale aspoň nepršelo tolik jako v sobotu. V každé kategorii se bylo na co dívat. Jezdci nám předvedli hezké a dramatické jízdy," poznamenal hlavní organizátor soutěže Jindřich Hrabica starší z petrovického Automoto klubu.

VÝSLEDKY
MX2: 1. Smitka, 2. Szvoboda, 3. Bendl.
MX3 Open: 1. Michek, 2. Richier, 3. Bartoš.
Veterán: 1. Kučírek, 2. Kotrla, 3. Baborovský.
Veterán nad 50 let: 1. Potůček, 2. Švehla, 3. Růžička.