Loňského triumfu dosáhlo ostravské družstvo po devatenácti letech čekání, letos přišel další titul. Ostravští uspěli v konkurenci celkově druhé Olomouce, třetích Prachatic, čtvrtých Litoměřic, páté Plzně a šestého Nového Bydžova. Baníkovci porazili v domácím prostředí v posledním kole soutěže všechny protivníky a prodloužili svou šňůru vyhraných zápasů na třicet v řadě!

Na těchto úspěších se podíleli odchovanci Baníku Karviná, kteří v ostravském klubu hostují - Jiří Bodnár ve váze do 81 kg a Tomáš Kozma ve váze do 60 kg. Karvinští trenéři už oběma borcům k velkému úspěchu pogratulovali.

To samé mohli učinit i nastupující generaci judistů v kategorii benjamínků. Začátkem listopadu se totiž v Českém Těšíně konal krajský přebor právě této věkové kategorie a ani na tomto turnaji se mladí závodníci Karviné neztratili.

V konkurenci 150 dětí, narozených v roce 2002 a později, startovali tři karvinští chlapci. Ve váze do 38 kilogramů se dařilo bratrům Vosáhlovým. Adam i David vybojovali každý pět utkání a dostali se do finále, kde nastoupili proti sobě. Zde nakonec Adam porazil Davida. Trenéři oba bratry chválili, vždyť na všech závodech, kterých se účastní, má alespoň jeden z nich pokaždé umístění do třetího místa.

Toto pravidlo dodrželi nejmladší judisté Baníku i na turnaji v Bohumíně. Jan Babič odčinil nepovedený závod z minulého týdne a vybojoval zlato, stejně jako Adam Vosáhlo. David Vosáhlo byl druhý. Opět nevyzrál na bratra Adama…