V turnaji plážových volejbalistek nenašly přemožitele a všechny zápasy vyhrály 2:0 na sety. V turnaji děvčat startovalo 14 dvojic, z každého kraje jedna. Nejdříve se hrálo ve dvou skupinách po sedmi účastnících.

Děvčata porazila postupně zástupkyně Libereckého kraje 2:0 (14, 17), dále kraj Ústecký 2:0 (18, 15), Jihočeský 2:0 (19, 5), Vysočinu 2:0 (9, 15), Královéhradecký 2:0 (14, 19 a Karlovarský 2:0 (17, 14).

První čtyři celky z každé skupiny postoupily do čtvrtfinále. V něm děvčata zdolal Pardubický kraj 2:0 (15, 12), v semifinále pak Jihomoravský kraj 2:0 (16, 17) a konečně ve finále znovu Karlovarský kraj 2:0 (15, 4).

„Holky hrály pěkný beach volejbal a zaslouženě vyhrály. Počasí nebylo dvakrát příznivé, ale děvčata se s tím dokázala vyrovnat. Za vzornou reprezentaci byly pozvány k hejtmanovi našeho kraje, alespoň tak nám to bylo v Plzni řečeno náměstkyní kraje," informoval hrdý otec Ivo Žolnerčík.

Samotné hráčky měly z prvenství velkou radost. „Trochu jsme se toho obávaly, nevěděly jsme, jak silné budou soupeřky, ale zvládly jsme to docela jednoduše. Na některých holkách bylo vidět, že spolu nehrají vůbec, absolvovaly jen dva tréninky a šly na věc. My s Marií jsme spolu už asi čtvrtým rokem," přibližuje Karin Žolnerčíková.

Se svou kolegyní Marií Makovcovou je sehraná, děvčata absolvují spoustu domácích podniků a většinou, či spíše výlučně, hrávají i proti mnohem starším děvčatům. „Tyhle zkušenosti se nám ale třeba na olympiádě dětí zúročily. Pořád se učíme, zkušenosti budeme sbírat dál," hlásila Karin z pražského Chodova, kde ji o víkendu čekalo společně s několika dalšími reprezentantkami domácí mistrovství v kategorii žaček.

Stříbro z házenkářského turnajeNejen plážové volejbalistky, ale rovněž házenkářský tým našeho kraje si vedl na nedávné Olympiádě dětí a mládeže v Plzni velmi dobře. Svěřenci trenérky Jany Hajžmanové si ze západu Čech přivezli stříbrné medaile.

Kádr tvořený hráči Karviné, Kopřivnice a Frýdku-Místku, si během turnaje vedl výborně. V základní skupině neztratil ani bod a nechal za sebou výběry Olomouckého (18:8), Ústeckého (21:16), Středočeského (29:11), Královéhradeckého (28:13), Libereckého (27:10) a Pardubického (28:11) kraje.

Zaslouženě tak postoupil rovnou do semifinále, kde nejprve porazil znovu Ústecký kraj 24:14, ale ve finále prohrál se Zlínským krajem 11:14.

Z karvinského klubu byli ve výběru MS kraje tito hráči: Jakub Pavlín, Jakub Jančička, Patrik David, David Růža, Nicolas Noworyta a Alexandr Zamarski.