Novou etapu, ale v dobrém starém balení, tedy včetně soustředění v Bystřici, kam již popáté v řadě odjela děvčata na srpnové herní soustředění. „Toto soustředění pořádáme vždy pro několik dívčích družstev, letos poprvé ale odjela do Bystřice všechna mládežnická družstva klubu, takže i organizace a průběh byly připravovány dlouho dopředu," přiblížil jeden z trenérů klubu Bedřich Koupil.

Soustředění se tedy zúčastnilo čtyřicet děvčat od kategorie přípravky až po juniorky včetně osmi trenérů.
Ti v jednotlivých kategoriích dohlíželi na plnění tréninkových plánů včetně regeneračního programu.
Celý tréninkový cyklus soustředění probíhal formou dopoledních a odpoledních tréninků ve školním sportovním zařízení ZŠ Bystřice spadající do sportovního areálu Vitality Slezsko. Dívky trénovaly ve dvou halách, v atletickém areálu a přilehlém okolí.

„Tréninkové jednotky byly zaměřeny především na zdokonalení herních dovedností u těch nejmladších a samozřejmě klasických herních činností u starších dívek. Holky absolvovaly výběhy do beskydských lesů i všemi kategoriemi ‚oblíbený' wallball, který tento areál provozuje," objasňoval se smíchem Koupil. Je jasné, že děvčata dostala řádně do těla, ovšem to se jim bude během sezony náramně hodit.

Večerní program naplňovala především volejbalová teorie a pro nejmenší bylo připraveno i promítaní filmů nebo se hrály společenské hry.

V průběhu soustředění sehrály karvinské juniorky před zraky všech spoluhráček z klubu přátelské utkání s TJ TŽ Třinec, které vyhrály 5:0. Do tohoto utkání se zapojily všechny hráčky juniorského družstva včetně mladších hráček Barbory Viačkové a Terezy Szotkowské.

Na závěr soustředění trenéři uspořádali tradiční a oblíbený miniturnaj pro všechny kategorie. Tento turnaj je specifický tím, že se spoluhráči losují a při lichém počtu jsou nasazováni do hry i trenéři. A letos museli do boje vyjma trenérů starších žaček všichni trenéři. „Musíme objektivně podotknout a zároveň vyzdvihnout, že trenérskou neporazitelnost proti děvčatům obhájila pouze trenérka přípravky," usmíval se Bedřich Koupil, který závěrem poděkoval všem karvinským sponzorům, městu Karviná a klubu BVK za podporu při organizování soustředění.

„Naším cílem bylo, aby se děvčata nejen zdokonalila ve volejbalových činnostech, ale také abychom tady stmelili všechny kolektivy a holky se lépe poznaly napříč všemi kategoriemi. Toto by nám mělo usnadnit práci při přechodu šikovnějších děvčat do vyšších kategorií," uzavřel Koupil vydařené soustředění.