Adam se tomuto sportu začal rekreačně věnovat v roce 2012, závodit začal teprve loni na jaře pod křídly občanského sdružení ARZ Racing Orlová. V sezoně ho provázely jak úspěchy, nadšení a chuť vyhrávat, tak i zklamání, úraz a neúspěchy.

Někdy i výborné tréninkové časy a dobré umístění na startovním roštu nepřinesly konečné vítězství v závodu. Občas všechny motokáristy či jejich doprovod potrápil déšť nebo naopak tropické počasí.

Nejlepším výsledkem bylo pro Adama druhé a třetí místo v Trebaticích na Slovensku a třetí místo v Dunajské Stredě v seriálu Open Cup.

Naopak v seriálu Moravského poháru se nejlépe umístil dvakrát na sedmé pozici, a to na závodní dráze ve Vysokém Mýtě a v České Lípě.

V Moravském poháru soutěžil s 24 závodníky a v Open Cupu bojoval v závodech s 21 soutěžícími.

U jednotlivých závodních víkendů organizátoři zajišťovali i doprovodné zábavné programy jak pro samotné aktéry, tak pro jejich rodiče či doprovod. Mezi soutěžícími si našel Adam i kamarády. Přátele či další nadšence tohoto sportu plného vůně benzínu objevili i jeho rodiče.

Snad se bude Adamovi letos dařit (třeba i lépe), tentokráte již v mezinárodní kategorii Mini 60. Odhodlání a motivaci vyhrávat má velikou.