Viníkem nebyla ani tak samotná slabá hra, jako spíš nemoci a zranění, která teď promlouvají do složení zápasové sestavy. „Měli jsme tam nějaké chřipky, trénovali jsme v pěti lidech a kluci bylo oslabení po nemoci. Kapitán Oswald si navíc přivodil výron v kotníku a to je naše osobnost, tahoun týmu. Ten nám opravdu citelně chyběl," připustil trenér Karviné Petr Šupol, který tak dal šanci dalším hráčům z lavičky i mladíkům, kteří nezklamali. Třeba Číšecký s Krutinou se v Podolí představili v dobrém světle a bodovali.

„V tom Podolí jsme odehráli lepší zápas než ve Žďáru. Tam se nám nedařilo vůbec nic, klasický den blbec," připomněl Šupol bídných patnáct poločasových bodů.

Když Žďár viděl, že jsou Karvinští oslabeni, vrhl všechny síly do útoku a to mu vyneslo vysoké vedení, které bez problémů udržel. „Ve druhé půli jsme se vzepjali, začali lépe střílet, ale když začala být hra vyrovnaná, tak se do toho zase vložili rozhodčí," mávl rukou Šupol.

V Podolí předvedli jeho svěřenci lepší výkon. „Scházel nám náš nejvyšší hráč Halík a nutno uznat, že jeho kila a centimetry pod košem chyběly. Soupeř se tam prosazoval, i díky své výškové převaze," všiml si trenér Sokola.

Z hlediska ofenzivy mužstva byl spokojen. „Dát venku osmdesát bodů, to je v pořádku. Přitom Podolí mělo k dispozici snad ještě silnější sestavu než v minulé sezoně. Třeba Gruzínec Zurab Kereselidze hraje normálně extraligu za Brno," přibližoval Šupol.

Karviná se snažila, ale na rozjeté Brňany nestačila. Pozitivem bylo, že se všichni hráči zapsali do střelecké listiny. Kromě Šedy, ale ten byl o víkendu zase limitován bolavým loktem. „Sešlo se nám to všechno naráz a prohráli jsme. Na takový výjezd je potřeba hned zapomenout," uzavřel Petr Šupol víkendový dvojzápas.

VÝSLEDKY
BK Žďár n. S. – Sokol Karviná 77:44 (43:15)
Karviná: Billík 4, Číšecký, Dostál 13, Hamrus 3, Horváth 9, Hubáček 5, Krutina 5, Landor 3, Mosler, Šeda 2.

Renocar Podolí – Sokol Karviná 104:81 (58:34)
Karviná: Billík, Číšecký 17, Dostál 14, Hamrus 13, Horváth 3, Hubáček 7, Jílek 5, Krutina 14, Landor 4, Mosler 4, Šeda. Trenér: Petr Šupol.