I. liga starších dorostenců: KH Kopřivnice – HCB Karviná 22:20 (10:9)

Hosté nastoupili bez pěti zraněných nebo nemocných hráčů, a tak vypomohli mladší dorostenci. Baníkovci se ale dopouštěli technických chyb, které Kopřivnice trestala.

„Začátek utkání nám nevyšel, trápili jsme se v útočné fázi a nedokázali se prosadit na postavenou obranu domácích. Po zlepšení v obraně jsme přecházeli do rychlých protiútoků a pak už jsme se do hry zase dostali," rekapituloval herní vzepětí svého družstva trenér Karviné Radek Godál.

Přesto šli domácí do šaten o gól spokojenější, neboť po ztrátách baníkovců dokázali skórovat.

Také začátek druhého poločasu byl ještě vyrovnaný (13:13), pak ale Kopřivnice odskočila na 16:13 a 19:15, což rozhodlo. „Jsem nespokojen s přístupem hráčů. Mistrovská utkání se mají hrát s plným zaujetím a nasazením a ne se zbavovat odpovědnosti alibistickými akcemi," poznamenal Godál.

Karviná: Pružinský, Buzek, Juráš – David, Pyszko 1, Vaněk 6, Růža 2, Podhrázký 1, Noworyta 1, Zamarski 4/1, Wilczek, Pilch 1, Hradil 4. Trenér: Radek Godál.

I. liga mladších dorostenců: KH Kopřivnice – HCB Karviná 37:36 (18:17)

Mladší dorostenci se statečně prali s favoritem a prohráli jen těsně. Začátek měli výborný a vedli dokonce 16:9! Pak ale přišel nepochopitelný zkrat. „Špatné přihrávky a další chyby způsobily, že se domácí zbytečně dostali do hry. Bylo to nepochopitelné promrhání našeho vedení," kroutil hlavou trenér mladých baníkovců Jaroslav Hudeček.

Po změně stran začali jeho svěřenci osobně bránit nejlepšího hráče soupeře Očkoviče, ale problémy jim začal dělat na střední spojce Kubín, který se dokázal prosazovat ve hře jeden na jednoho. Proto hosté přistoupili k osobní obraně i na něj. Výrazný podíl na výhře domácích mají kopřivničtí brankáři, kteří zastínili svým výkonem ty karvinské. „Na bod jsme dosáhnout mohli, neproměnili jsme v závěru sedmičku ani početní výhodu. Za nasazení a bojovnost však hráči zaslouží poděkování," uznal Hudeček.

Karviná: Pružinský, Pavlín, Buzek – Pyszko, David 8, Růža 7, Zamarski 7/3, Majda, Noworyta 7, Vyroubal, Halama 6, Bílek, Hála 1. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Oldřich Horák