Zápas se na rozdíl od předešlých klání Havířova vyvíjel ve prospěch soupeře. „Tentokrát to bylo jiné. Klobouky neměly co ztratit, hrály opravdu dobře a navíc je neskutečně podržel gólman. Ten předváděl famózní zákroky, na průběžném vedení soupeře měl největší podíl," přibližoval havířovský trenér Filip Kubíček.

Uznal ale, že jeho svěřenci nepřistoupili k zápasu optimálně. „Po těch předešlých vysokých výhrách si kluci nejspíš řekli, že to půjde samo. První třetinu jsme byli asi ještě v šatně. Teprve o přestávce po menším průvanu v kabině a nastolení jistých taktických pokynů se skóre začalo obracet na naši stranu," poznamenal kouč Torpeda.

Od druhé části už se na hru domácích dalo dívat. Začala se projevovat ofenzivní síla Torpeda, hlavní zbraň týmu. „Na druhou stranu vyrábíme pořád hrubky v obraně. Ty proti Kloboukům, to byly opravdu hrubé individuální chyby," má Kubíček jasno o tom, co před play off vylepšit.

Nakonec se Havířovští dočkali další vysoké výhry, ale museli si „máknout." „Což je ale pro nás dobře. Podobní soupeři se na nás jako na přední tým soutěže vyhecují, chtějí si zahrát na Jánošíky a obrat nás o body, a to hráče nutí sáhnout si do rezervoáru svých sil. To je před play off velmi dobrá příprava. Prověří nás to. Například Klobouky hrály u sebe v pásmu osobku, museli jsme ji tedy rozbít dobrým pohybem. Takové věci se nám před nejdůležitější částí sezony hodí," pochvaloval si Filip Kubíček.

Ještě lepší prověrku zažijí jeho svěřenci v sobotu, jelikož do Havířova míří sousedé z Petrovic. „To bude ještě silnější soupeř. Petrovice známe, kluci se mezi sebou také znají, těšíme se na kvalitní zápas. Soupeř se po příchodu trenéra Hrčka hodně zvedl, v play off bude nepříjemným protivníkem pro každého," myslí si Kubíček.

Torpedo Havířov – Aligators Klobouky 9:5 (1:3, 4:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 11. Bajgar (Černý), 32. Zemánek (Halaxa), 33. V. Peřka (Vlach), 35. Černý (Pavel Kožušník), 35. Fliega (J. Kantor), 47. Zemánek (Plášek), 49. Beneš (J. Kantor), 53. Pavel Kožušník (Vlach), 57. Černý (Vlach) – 6. Lazor (Mráz), 16. Lazor (Líznar), 17. Lazor (Volek), 39. Líznar (Volek), 53. Líznar (Dufek).

Havířov: Musil – Vlach, Peřka, Zemánek, Halaxa, Fliega, Beneš, Duda – Kožušník, Bajgar, Černý – Bezděčík, Plášek, Nevrlka – Kantor, Čížek, Kajpuš. Trenér: Filip Kubíček.