Po delším časovém období se závody vrátily na Slovensko a organizace se ujal TOM Bátovce a Regionální rada Klubu slovenských turistů Levice.

Přípravou české reprezentace na tyto mezinárodní závody bylo MČR ve štafetách, které proběhly v září v Palkovicích u Frýdku-Místku. Orlovští závodníci zde odvedli kvalitní výsledky.

V kategorii dívek do 14 let zvítězila štafeta ve složení Krhovjáková, Hoťková a Gabzdylová. V kategorii žen obsadila štafeta ve složení Štorková, Gencová a Zázvorková výborné druhé místo.

Mezi muži doběhla dorostenecká štafeta Gřunděl, Koždoň a Genco pátá s pouhou dvouminutovou ztrátou na medailové umístění.

Většina z výše jmenovaných sportovců nastoupila i v reprezentaci ČR v Bátovcích.

Ty přivítaly účastníky šampionátu zamračenou oblohou a tratěmi, které dle vyjádření hlavního rozhodčího, byly po několikadenních deštích na hranici regulérnosti. Rovněž déšť v noci z pátku na sobotu neposkytoval naději k zlepšení současného stavu. Vlastní závod proběhl sice pod zamračenou oblohou, ale déšť si dal přestávku, která dovolila závodníkům při troše štěstí bezpečně doběhnout do cíle.

Úspěšní orlovští závodníci mladšího dorostu přebírají ocenění.

S tratěmi si opět lépe poradili čeští závodníci, kteří tak prodloužili šňůru vítězství nad slovenskými soupeři. Na tomto úspěchu se podíleli i orlovští sportovci, jejichž početná jedenáctičlenná výprava se neztratila.

Nejvýraznějšího úspěchu dosáhl mladší dorostenec David Koždoň, jehož výsledný čas byl nejlepší i mezi mužskými kategoriemi.

Kromě něj vyhráli ve svých kategoriích také sourozenci Gencovi a na medailová umístění dosáhli i Dominika Hoťková a Jana Zázvorková.

VÝSLEDKY

Žactvo do 10 let: 5. Alena Kazíková
Žactvo do 12 let: 2. Dominika Hoťková
Žactvo do 14 let: 6. Aneta Krhovjáková
Dorost do 16 let: 1. Magdaléna Gencová, 1. David Koždoň, 5. Jakub Gřunděl
Dorost do 18 let: 1. Ondřej Genco, 3. Jana Zázvorková