Pauláthová se tentokrát vydala do bulharského Pamporova, kde se jely další závody Evropského poháru. Na úterní 15. místo sice ve středu navázala vypadnutím v prvním kole, přesto do té doby ukazovala ještě lepší jízdu než o den dříve.

„Škoda, mohlo to být zase vylepšené maximum," zalitovala Pauláthová. „Ale nestihla jsem výjezd z vlásenky před nájezdem do roviny," ví, kde udělala chybu. „Pustila jsem se do toho odvážněji a cítila se lépe," popisovala momenty na trati. Vyhrála švédská slalomářka Anna Swenn Larsson, sedmá ze světového poháru ve Flachau.

Po oba dny se česká reprezentantka vydala na trať až s číslem 36. „Je tu mlha, sněží, prší a fouká, ale trať je dobrá. Bylo to strašně těžké, kopec je strmý a ledový a dole na rovině zase měkký," popisovala podmínky v Pamporovu, resortu pohoří Rodopy, jen hodin a půl jízdy autem od řeckých pláží.

Druhý den tam měla lepší pocit, první zase zaznamenala lepší výsledek. Po první kole figurovala až na 28. místě a jak sama připustila, po nepříliš statečné jízdě. „Jela jsem trochu s brzdou. Ve druhém jsem to chtěla napravit, ale německý trenér se při stavbě trati vyřádil. Zatočené těžké kombinace a těsně před cílem vypadlo ještě dvacet holek, docela masakr," přibližovala závod, v němž zvítězila Ruska Ksenia Alopina, která už se také pokouší o světový pohár.

Pauláthová před závody v Pamporovu pět dní trénovala točivé disciplíny, nyní se přesunuje ke dvěma obřím slalomům Evropského poháru do lázeňského Borovce na úpatí největší balkánské hory Musaly, kde se jede dnes a v sobotu.

Mezitím FIS přesunula zrušený slalom světového poháru z Mariboru do švýcarské Crans Montany na pondělí 15. února. „Jenže odsud to máme dva tisíce kilometrů autem a je tady plno holek, které by se tam chtěly také vydat. Nevím, jak na tom FISu přemýšlejí, tohle nemáme šanci zvládnout," hudruje.