Nováček ligy odjel do Prahy s tím, že v zápase nemá co ztratit. „Po dlouhé době jsme někam nejeli v roli favoritů, natož vyložených. To, myslím, týmu prospělo. Mohli jsme hrát uvolněně a zároveň jsme tam nejeli ani nijak odevzdaní," popisoval hrající sekretář klubu Jakub Kantor.

Pražané se po loňském pádu ze superligy netají plány na opětovný návrat, zvláště, když se česká nejvyšší soutěž má od nové sezony rozšiřovat.

Havířovští v hlavním městě potvrdili, že jejich tým má už nyní prvoligové kvality a tříleté účinkování v nižší soutěži bylo opravdu jen otázkou chybějících financí. Florbal ve městě si jednoduše zaslouží figurovat alespoň ve druhé nejvyšší republikové soutěži.

„Doufám, že to výsledek naznačuje, byť je pravda, že jsme nehráli nijak oslnivý florbal a třeba trenér nebyl spokojen. Ale ani Vinohrady nepředváděly žádnou hitparádu. Vyšla jim první třetina, ve které jsme hráli fakt hrozně," uznal Kantor.

Proto také trenér Pegresu Filip Kubíček o přestávce zvýšil v kabině hlas. „S takovým přístupem jsme nemohli pokračovat a od druhé třetiny už se náš výkon zvedl," podotkl Kantor.

I bez tří hráčů základní sestavy Pegres skóre otočil a divili se zase Pražané. „Dávali jsme branky, to bylo pozitivní. Herně se nám až tolik nedařilo a měli jsme pasáže, kdy jsme hráli fakt špatně. Na druhou stranu se našly i světlé momenty, které by nás do dalšího průběhu mohly povzbudit," mínil Jakub Kantor.

Nakonec hosté těsně prohráli, ale svedli s favoritem naprosto vyrovnané utkání.

Havířovští si už zítra, na státní svátek, zahrají doma vložené kolo s MVIL Ostrava. Hraje se v Městské sportovní hale od 19 hodin.

Sokol Královské Vinohrady – Florbal Pegres Havířov 7:6 (2:0, 2:5, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Skřivánek (Zavadil), 17. Hartman (Dolejš), 21. Zavadil (Lisa), 36. Lisa (Stuchlík), 45. Stuchlík (Hanák), 49. Zavadil (Stuchlík), 57. Lanc (Zavadil) – 21. Holeš (Třaska), 25. Vlach (Kloza), 26. Beneš (Glogar), 33. Kloza (Šimík), 33. Pavel Bezděčík (Plášek), 55. Kloza (Vlach).

Havířov: Piško – Vlach, Kuttler, Folwarczný, Třaska, Beneš, Fliega – Kloza, K. Peřka, Šimík – Holeš, Pavel Bezděčík, Plášek – Kantor, Golgar, Šochman – Kraus. Trenér: Filip Kubíček.