„Deset gólů na výjezdu určitě není špatná bilance," souhlasil sekretář petrovického klubu Martin Vlček, jenž do Havlíčkova Brodu vycestoval místo trenéra Romana Kantora, který měl jiné povinnosti.

První třetina, to byla na Vysočině divočina. „Sice jsme vždy vedli, ale pokaždé o náskok přišli. Nebylo to vůbec ideální, připadalo mi to jako na tréninku, kde si hráči zkoušejí různé věci ve stylu vyjde, nevyjde, nic se neděje," divil se Vlček.

Nedařilo se gólmanům na obou stranách, rozdíl byl ale v tom, že zatímco petrovický Drobný se postupně zlepšoval, ten domácí zůstal „na svém". „Ale museli jsme si k tomu našemu nekoncentrovanému představení důrazně něco říct, protože takhle pokračovat nešlo," doplnil Vlček.

A skutečně. Petrovičtí se od druhé části zklidnili a zase se plně koncentrovali na svou hru a na to, aby se vyvarovali chyb. Od poloviny zápasu začali mít herně navrch. Podle skóre to ještě nebylo tak poznat, ale domácí to rozpoznat dokázali, začali nervóznět a hádat se s rozhodčími i mezi sebou.

„V poslední třetině už to bylo markantní, naši převahu jsme brankově zúročili a vzali si zpět doma ztracené body. Rozstřílely se první dvě lajny, ale i ta třetí si uhrála své a dobře bránila. S výkonem od nějaké 25. minuty můžeme být spokojeni. Na první třetinu musíme naopak rychle zapomenout, takhle by to nešlo," usmíval se Martin Vlček.

Erupting Dragons Havlíčkův Brod – ZFK Petrovice 6:10 (4:4, 1:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Beránek (Liška), 13. Zelenka, 13. Paul (Čermák), 15. Paul (Sláma), 22. Paul (Vlk), 46. Bína – 4. Čížek (Lázók), 5. Hochman (Plonka), 9. M. Michalík (P. Michalík), 18. P. Michalík (M. Michalík), 26. Oborák (Firda), 33. Firda (Čížek), 46. Plonka (Szweda), 47. Čížek (Oborák), 47. P. Michalík (M. Michalík), 51. Lázók (Oborák).

Petrovice: Drobný – Lázók, Rychlý, Daubner, Šmída, Plonka, Hochman – Čížek, Firda, Oborák – P. Michalík, Foltinek, M. Michalík – Urban, Szweda, Kubiena.