V prvním poločase však nepředvedli to, na co mají. „Spíš mi to připadalo, jako bychom byli na výletě v nedaleké zoo. Jen zásluhou horší techniky soupeře jsme dostali jen jednu pětku," nebyl spokojen s herním projevem trenér Havířova Patrik Kovács.

Jeho svěřenci naštěstí ve druhé půli zabrali. „Kluci pochopili, že se Zlín neporazí sám a začali hrát hru, která už připomínala ragby," dodal.

Po jeho proslovu v kabině se hráči zvedli, převzali iniciativu a aktivní obranou Zlínu nic nedovolili. když už domácí pronikli přes havířovskou obranu, tak většinou udělali předhoz. Havířované se ovšem chyb v útoku také nevyvarovali, i když předvedli více pohlednějších kombinací a průniků.

„Jenže stále útočíme z plytkého rozestavení a některé situace neumíme vyřešit správně. Postrádali jsme obvyklé lídry Pavla Indráka a Jirku Hanáka a na komunikaci ve hře to bylo znát," uznal Kovács.

I tak jeho tým otočil skóre a položil čtyři pětky, nutné k připsání bonusového bodu. „Ale jo, ve hře byly vidět i dobré momenty," uznal a poděkoval hráčům za zlepšenou hru a bojovnost.

Havířov vede skupinu o tři body před béčkem Brna a směřuje do play off. V neděli hraje právě na hřišti Brna.

RC Zlín – RC Havířov 15:26 (8:7)

Pětky: 2:4. Rozhodčí: J. Bednařík. ŽK: T. Kotík – Lamač. Diváci: 75.

Havířov: Tržický (25. Kovács 5), Fajkus, Macháček, Wantulok, D. Aberle, Fric, Šťastný, Duda 5, Pavel Kozubík 5, A. Kloda 6, Bastl (59. Žáček), Lamač 5, Hladík, L. Sittek, Walek.