V čem byla příčina? „Bohužel tím, jak nám stále schází útočníci a na jejich místech zaskakují rojníci, nemáme ještě v útoku ty pravé návyky, protože rojníci mají pochopitelně ty svoje. Bystrc se navíc specializuje na ragby o sedmi hráčích, ti kluci jsou šikovní, běhaví a dobře využívají prostoru, na což jsme bohužel doplatili," rekapituloval trenér ragbistů Patrik Kovács.

Havířov v minulých dnech jednal s Olomoucí, která ze soutěže odstoupila, o zařazení jejích hráčů do havířovské sestavy, formality se ale ještě nestihly dořešit, takže do Brna jeli Havířované „se svými".

„Ale máme vyjednán příchod tří hráčů, dva jsou útočníci, jeden rojník, na příští utkání už budou," ujistil Kovács.

Hokejbalisté přešli přes Dobřany do semifinále.
Hokejbalisté zadělali na drama, ale postoupili

Proti Bystrci se Havířovu nepovedl první poločas, kdy nabral bodové manko a už ho do konce zápasu nevymazal. „Bystrc se dostala do pohody a pak na každou naši pětku odpověděla svou pětkou, takže si kontrolovala vedení," vysvětlil Kovács.

Jeho tým bude mít o víkendu volno, protože měl hrát právě s Olomoucí. Místo toho si příští pátek zahraje s anglickým týmem Spartans RFC přátelský zápas a hned o víkendu ho čeká ligový duel s Vyškovem B.

„Náš klub má na ostrovech a ve Francii poměrně slušné reference, takže čas od času k nám zavítá některý z ragbyových klubů z Anglie, Francie či Walesu. Všichni se na to vždy těšíme, protože je to užitečná konfrontace. Samozřejmě zveme na utkání i diváky, snad vyjde i počasí," přál by si Kovács.

Zápas začne na havířovském hřišti v pátek 5. května v 18 hodin.

RC Bystrc – RC Havířov 52:26 (31:14)

Pětky: 8:4. Diváci: 150.

Sestava Havířova a body: 
Tržický, Indrák, Fajkus, D. Aberle, Veselý, Mihalik 5, Leroch 5, Macháček, Pavel Kozubík 5, A. Kloda 2, Žáček, J. Hanák, M. Čmiel, Sittek, Walek 4 – Kovács, Lička + trestná pětka.