Mladé vzpěračky SKVOZ Horní Suchá přijely na domácí mistrovství výborně připravené, i když samotná soutěž byla spíše průměrná.

Zúčastnil se jí ale i předseda ČSV Petr Krol, který byl nedávno zvolen do funkce viceprezidenta IWF a mnohé z účastníků potěšil předáním medailí.

V soutěži juniorek do 17 let byla nejúspěšnější děvčata z Horní Suché a Rotavy. Oba kluby skončily na nejvyšším stupni se ziskem 24 bodů a shodným počtem medailí 2+2+0. Bronzové medaile si odvezly dívky z Ostravy. Pod stupni vítězů skončila děvčata Bonatransu Bohumín.

Nejúspěšnější juniorkou byla vyhlášena velká naděje českého vzpírání, teprve třináctiletá Vendula Šafratová z Horní Suché. Svěřenkyně trenéra Pavla Kheka předvedla vynikající techniku a získala mezi staršími děvčaty do 48 kg zlato. „Vendula prokazuje neustále zlepšení, výkonem ve dvojboji 107 kilo si výrazně řekla o reprezentační dres a start na ME juniorek do 15 let v září v Kosovu," uznal trenér Pavel Khek.

Děvčata z Horní Suché získala v obou kategoriích juniorek celkem pět zlatých a dvě stříbrné medaile.

Markéta Bijoková ve váze do 75 kg dokázala zvítězit jak mezi juniorkami do 17 let, tak mezi juniorkami do 20 let a získala dva tituly. „Markéta vlastně obhájila svá loňská prvenství, je to naše stálice," usmíval se Khek.

Další dvě medaile přidala Nikola Satmaryová. V kategorii do 20 let z toho bylo zlato, v kategorii do 17 let stříbro. „Myslím, že Nikola předvedla vynikající výkony. Překonání osobních rekordů v trhu a nadhozu hovoří za mnohé. Loni nám získala stříbro a bronz, letos si polepšila," rekapituloval Khek její vystoupení.

Dagmar Barnošáková získala zlato a titul v juniorkách do 20 let, stříbro si vybojovala mezi juniorkami do 17 let výkonem 73 kg ve dvojboji.

Bohumínská Pavlína Jadrníčková brala zlato mezi dívkami do 63 kilogramů (ve dvojboji 111 kilo) mezi sedmnáctiletými. Ve starší kategorii jí to stačilo na druhé místo.