Potvrdili svou domácí suverenitu, když během posledních tří let neprohráli jediné utkání a letos dokonce ve finálovém turnaji šesti nejlepších nedostali ani gól. Jejich celkové skóre 16:0 naprosto vystihuje suverenitu Premia.
Finálový turnaj se tentokrát konal v Jilemnici a kromě Premia se jej zúčastnily ještě celky Ježek Praha, Chemcomex Praha, SICO Jilemnice, Sokol Bělá a SK Jílové.

V prvním utkání se Premium utkalo s týmem Sokol Bělá Děčín. Soupeř to byl neznámý, ale Premium mělo zápas plně pod kontrolou a již do přestávky si vytvořilo rozhodující náskok. Střelecky se zaskvěl Oldřich Malý, autor tří branek.

Ve druhém duelu ve skupině se Premium utkalo s Chemcomexem Praha. Ani věhlasný soupeř však Premiu nedokázal vzdorovat a již po prvním poločase bylo o vítězství prakticky rozhodnuto. Chemcomex nedokázal branku Premia prakticky vůbec ohrozit.

Sálovkáři Premia v akci.Zdroj: SC Premium

V semifinále čekal na Premium, stejně jako v předchozích dvou letech, dvojnásobný český mistr z let 2013 a 2014, tým SK Jílové. Oba celky se znají velice dobře, jak z MČR, tak z PMEZ. Sálovkáři Jílového už asi musí mít z Premia noční můru, protože na něm znovu ztroskotali, ale tentokrát to bylo opravdu nejtěsnějším poměrem po velké bitvě. Jílové dirigované skvělým Zdeňkem Erneckerem bylo pro Premium na tomto turnaji nejtěžším soupeřem. Až do závěrečné sirény byl výsledek zápasu otevřený. Jílové podržel skvělým výkonem brankář Pekař, ale své umění musel poprvé na turnaji předvést i brankář Premia Tomáš Meller. Utkání rozhodla v 19. minutě jediná branka, když střelu Hanuse brankář Pekař nádherným zákrokem vyrazil, ale míč se odrazil od tyče ke zcela volnému Oldřichu Malému, pro kterého už nebyl problém dostat jej do sítě.

I finále mělo stejné obsazení jako v předchozích dvou letech. Premium se znovu utkalo s týmem Jilemnice, která přivezla na turnaj silný tým. Úvod utkání byl podle očekávání z obou stran opatrný. První branka padla v 7. minutě, když brankáře Hančila překonal střelou po zemi k tyči Popelka a dostal tak Premium do vedení. O výsledku zápasu rozhodl závěr prvního poločasu. Ve 13. minutě Neuman z úniku po levém křídle přesnou střelou zvýšil na 2:0 a v poslední minutě prvního poločasu předvedl velkou parádu Hanus, který si všiml hodně vysunutého brankáře a dokonalým lobem z vlastní poloviny hřiště jej překonal. Ve druhém poločase už domácí Jilemnice nenašla na zvrat sílu. Několik šancí si domácí sice vypracovali, ale překonat brankáře Mellera se jim nepodařilo. Ve 26. minutě ještě pojistil vedení Premia nejlepší střelec turnaje Oldřich Malý a stanovil konečné skóre na 4:0 pro Premium.

Sálovkáři Premia v akci.Zdroj: SC Premium

Premium získalo také jednu individuální cenu. Nejlepším střelcem turnaje se stal se šesti brankami Oldřich Malý. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Martin Ulvr z Jilemnice a nejlepším brankářem turnaje byl zvolen Zdeněk Pekař z SK Jílové.

VÝSLEDKY
Skupina A: Bělá – Stonava 0:7 (Malý 3, Hanus, Horáček, Kilnar, Rozhon), Chemcomex – Bělá 3:3, 1:0 na pen., Stonava – Chemcomex 4:0 (Hanus 2, Kilnar, Malý).
Pořadí: 1. Stonava 6, 2. Chemcomex 2, 3. Bělá 1.

Skupina B: Jílové – Ježek 4:0, Jilemnice – Jílové 0:0, 4:3 na pen., Ježek – Jilemnice 3:5.
Pořadí: 1. Jilemnice 6, 2. Jílové 3, 3. Ježek 0.

Semifinále: Stonava – Jílové 1:0 (Malý), Jilemnice – Chemcomex 2:0.

O 5. místo: Bělá – Ježek 1:0.
O 3. místo: Jílové – Chemcomex 0:0, 1:2 na penalty
Finále: Stonava – Jilemnice 4:0 (Popelka, Neuman, Hanus, Malý).

Konečné pořadí MČR veteránů: 1. SC Premium Stonava, 2. SICO Jilemnice, 3. Chemcomex Praha, 4. SK Jílové, 5. Sokol Bělá, 6. Ježek Praha.

Sestava Premia: Tomáš Meller, Jan Horáček, Aleš Rončka, Robert Kubeš, Tomáš Hladík, Vladimír Neuman, Martin Kolář, Martin Rozhon, Oldřich Malý, René Kilnar, Martin Hanus, Petr Popelka.