Sokol Karviná – SK Brno Žabovřesky 75:59 (45:31)

Omlazené družstvo Žabovřesk kladlo velký odpor 
a chvílemi dělalo Sokolu problémy svou celoplošnou obranou. Tým byl oproti loňské sezoně posílen o některé mladé hráče, kteří přišli do Brna studovat (např. Tkáč z Pardubic a jiní), ale zase mu chyběl střelec a největší opora Helan, který je zraněný.

Karvinští přesněji stříleli, a dokázali reagovat i na vysunutou obranu Brňanů. Když navíc začali praktikovat zónovoé bránění, měl soupeř problém.

Sokol dosáhl na skvělých 41 doskoků (Halík 10, Dostál 7), trojek dal sedm oproti brněnské žádné, a to také bylo znát. „Chlapci předvedli obrovskou bojovnost a nasazení ve tvrdých osobních soubojích. Je to cenné vítězství nad těžkým soupeřem," uznal trenér Karviné Petr Šupol.

Karviná: Dostál 30 (5 trojek), Oswald 11, Šeda 10, Hamrus 6, Halík 5, Krutina 5, Hubáček 4, Landor 2, Horváth 2, Billík, Mosler, Číšecký.

Sokol Karviná – Spartak Uherský Brod 67:60 (29:17)

Druhé utkání už bylo hodně o obraně. O kvalitní obraně.

Karviná za poločas povolila soupeři jen 17 bodů a to je skóre z říše snů. Hosté se opírali o bratry Ihringovy, bývalé extraligové hráče Opavy, ale domácí podali svědomitý výkon.

„Přestože v útočné hře a zvláště na perimetru jsme dělali dost chyb a příliš driblovali na úkor přihrávek na pivoty, vše probíhalo podle plánu a vytvořili jsme si značný náskok. V závěru jsme protočili sestavu a tento úsek hry prohráli 0:13, jinak by naše výhra byla mnohem vyšší," zdůraznil trenér Šupol.

Karviná: Dostál 19, Halík 10, Hubáček 10, Hamrus 9, Šeda 6, Oswald 3, Horváth 3, Číšecký 3, Krutina 2, Landor 2, Billík, Mosler. Trenéři: 
P. Šupol a R. Hamrus.