Na půdě lídra tabulky a už jistě postupujícího celku prohrály 17:34. „Přehnaný respekt k soupeři nás stál lepší výsledek. Byla to jednostranná záležitost," nelíbil se výkon svého družstva trenérovi Karviné Tomáši Bednaříkovi.

Jestliže posledně chválil své svěřenkyně za dobrou obranu, tentokrát právě v obraně sokolky hořely. „Holky plnily to, co měly, jen osm minut, a to je zatraceně málo," uznal Bednařík. „Nevím, co se to s nimi stalo, ale nepoznával jsem je. Že třeba nepromění útok, to bych vzal, ale v obraně jsme působili staticky, prakticky jsme nebránili," divil se Bednařík.

Karviná chtěla na Ivančice vyrukovat se zataženou obranou 0-6, ale s včasným přistupováním k hráčce s míčem. Právě to se nedařilo, takže Ivančice si vytvořily náskok 8:1 a pak ho v pohodě navyšovaly. „Dostaly se k nám na dostřel a daly gól. Jednoduše. Holky to soupeři značně ulehčily," poznamenal kouč Sokola.

Karviňanky jako by byly nervózní, měly jen krátké úseky, kdy předvedly házenou. Zato domácí si dávaly góly, kdy se jim zachtělo a pět hráček se dostalo na hranici pěti a více branek. „Chudák Hanka Provázková v bráně neměla nárok, střely ze sedmi metrů z náběhu nemohla zastavit. Holkám se pak už ani nedařily přihrávky, radši na takový zápas zapomenout," mávl rukou Bednařík, který se snažil po zápase své hráčky povzbudit.

„Ivančice dávají třicet gólů skoro pořád, ten rozdíl tam byl patrný, ale když si holky plnily svoje, tak se dalo hrát. Aspoň je to pro ně cenná zkušenost, že takovému soupeři se to nesmí ulehčit, jinak vyfasujete příděl," pousmál se Bednařík.

HK Ivančice – Sokol Karviná 34:17 (16:10)

Karviná: Provázková – Kresačová 2, Staniczková 5/1, Synková 3, Jaňurková 1/1, Csölleiová 3, Polehlová 3, Sikorová, Pawlasová, Franková.