„Jsem rád, že jsme nemuseli čekat celý podzim," zasmál se Bednařík. Družstvo pochválil za odvedený výkon. „V tomto utkání jsem byl opravdu spokojen, zvláště s druhou půlí. Pochválil bych všechny holky a gólmanku Provázkovou, která nás podržela," dodal.

Sokolky na Hané odstartovaly velmi dobře, vedly 5:1, pak ale sérií nepřesností pustily domácí Olomouc zase do hry, takže ta skóre otočila.

„Ale holky příkladně bojovaly, to bych vyzdvihl, takže ještě do přestávky jsme si vzali vedení zpět," poukázal trenér Karviné na poločasové skóre 14:12 pro jeho tým.

Druhá půle zastihla sokolky v dobrém rozmaru. Přesně střílely, zvláště spojka Koniuchová, dovedly si v útoku vyhovět a zaznamenaly několik branek z výskoku i proskoků do olomoucké obrany. „V útoku to bylo z herního hlediska naše nejvydařenější utkání. Už je vidět, že ty tréninky k něčemu směřují a holky si z nich berou to, co bychom v utkání rádi praktikovali," líbilo se Bednaříkovi představení svého týmu.

Sokolky vedly už o šest branek, Olomouc pak vsadila na vysunutější typy obran, což opět dělalo Karviné problémy. „Na tom v zimě zapracujeme," uznal Bednařík. V posledních deseti minutách začaly domácí hráčky gólové manko stahovat, ale na vyrovnání už bylo pozdě a Sokol vedení, byť těsné, uhájil.

„Jsem rád, že se to holkám povedlo. Je to pro ně i svým způsobem motivující do další práce, protože je sice pěkné, když samy vidí, že se na tréninku někam posouvají, ale je také důležité, aby to mělo efekt i v podobě nějaké výhry," zakončil Tomáš Bednařík.

SK UP Olomouc – Sokol Karviná 26:27 (12:14)

Karviná: Provázková – Polehlová 4, Kresačová 2, Koniuchová 11/6, Pawlasová, Staniczková 5, Baronová 1, Jaňurková 1, Csölleiová 2, Sikorová 1, Synková.