I. liga staršího dorostu: HCB Karviná – Sokol Úvaly 38:23 (20:11)

Domácí svého soupeře převyšovali po všech stránkách. Předváděli rychlou kombinační hru, která byla zakončena velmi dobrou střelbou. Obrana byla velmi pozorná. Již v 10. minutě byl stav 9:1, o čtrnáct minut později svítilo na světelné tabuli skóre 17:5 a nebylo co řešit.

Nejlepším střelcem vítězů byl Michal Vaněk, který už dostává příležitost v A-týmu. Mladí baníkovci se tak dostali na dohled prvním třem týmům. Na druhou Duklu ztrácejí čtyři body.

Karviná: Pružinský, Buzek, Juráš – Nantl 5, Kraina 1, Vaněk 9, Růža 2, Podhrázský 1, Noworyta 2, Zamarski 2, Wilczek 4/1, Pilch 1, Piwko 6, Hradil 5/1. Trenér: Radek Godál.

I. liga mladšího dorostu: HCB Karviná – Handball Liberec 28:28 (15:19)

Herní styl Liberce domácím nesedí. Již v první části soutěže Karviná na severu Čech remizovala 32:32 a doma si to zopakovala. Hosté celý první poločas vedli a stejně tomu bylo i po změně stran. Ještě v 56. minutě prohrávali domácí 25:28, ale Růža s Davidem stihli vyrovnat.

„Zradila nás střelba. Vytvářeli jsme si stoprocentní šance, ale vynikající brankář hostí je likvidoval. Změnili jsme pak obranný systém 0-6 na 1-5, to nám pomohlo. V brance nás podržel výborným výkonem Jakub Pavlín, takže jsme se mohli odrazit aspoň k tomu bodu," rekapituloval trenér karvinského družstva Jaroslav Hudeček, který během druhé půle riskoval a v útoku hrál se svým týmem bez brankáře sedm na šest. Liberec to zaskočilo.

Karviná: Pružinský, Buzek, Pavlín – Pyszko 3, Vyroubal, Halama, Růža 12/1, Břenek, Noworyta 5, Zamarski 2, David 3, Hála 2, Majda 1, Bílek. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Oldřich Horák