„Mělo to svoje příčiny, v prvním utkání nehrál Michal Beneš, protože mu bylo špatně, a nebyl s námi ani Marek Čihák, který byl s kadety na mistrovství republiky," objasnil trenér Havířova Kamil Koutný, proč hrála „rezervní" sestava ve složení Rozínek – Rezetka – Karabec.

Na apríla sehráli baníkovci duel na stolech KT Praha, což je tým, který se opírá o dvojici zkušených matadorů Panský – Orlowski, kteří ve volném čase objíždějí republiku se svými exhibičními vystoupeními. Oba borci si také uhráli svoje body a nebylo co řešit. Do pěti setů došel jen zápas Rezetky s Panským.

„Ne, že bychom tam chtěli prohrát 0:4, ale ten zápas pro nás nic neřešil. Naše postavení v tabulce se už nemohlo změnit," dodal Koutný.

Ve Františkových Lázních čekal Havířovany soupeř, na kterého narazí rovněž ve čtvrtfinále play off. Hráči tak dostali možnosti otestovat si aktuální formu. Velmi dobrou ji má domácí Antonín Gavlas, aktuální mistr republiky, což potvrdil. Také Ital Manna si uhrál dva body. O jediný úspěch Baníku se postaral Beneš, který porazil domácí trojku Hobla.

„Uvidíme, jestli proti nám v play off nastoupí Pavelka, ale soupeř je i tak favorit. My jsme spokojení s šestým místem, které odpovídá kvalitám týmu. Navíc Michal Beneš půl sezony nehrál, ale dobře jej zastoupili další kluci, takže solidní umístění je i jejich zásluha," poznamenal trenér Koutný.

Stolní tenisté rozehrají play off na velikonoční pondělí na stolech výše postaveného soupeře. V úterý je na programu druhé utkání. Série se hraje na tři vítězné zápasy. Ve čtvrtek 20. dubna se série stěhuje do Havířova, kde by se odehrál i případný čtvrtý zápas v pátek 21. dubna.

VÝSLEDKY
KT Praha – Baník Charvát Havířov 4:0
Body: Panský 2, Orlowski, Havlík – 0

TTC Františkovy Lázně – Baník Charvát Havířov 4:1
Body: Gavlas 2, Manna 2 – Beneš