„Plán byl vyhrát nad KT Praha, což se povedlo. Druhý nováček Františkovy Lázně je totiž opravdu kvalitativně lepší, předpokládám, že se nakonec vejde do první čtyřky," uznal trenér havířovských pingpongistů Kamil Koutný.

KT Praha je klub s legendární dvojicí Milan Orlowski – Jindřich Panský. Oba borci v Havířově nechyběli, i když Orlowski nakonec nehrál. Doplňuje je další matador Petr Javůrek.

Havířované „povinnou" výhru uhráli, když opět nezklamal Marek Čihák, který poměrně s přehledem porazil právě Panského. Skvělý byl ale Ivan Karabec. Stěžejní výhru celého duelu uhrál s Tomášem Havlíkem, kterého zdolal po strašně dlouhé době. „Ivan zabojoval a díky němu jsme nakonec potřebnou výhru udělali," chválil Karabce trenér Koutný.

Český paralympionik pak „vyřídil" i Javůrka 3:0 na sety.

Škoda byla pětisetové porážky domácího Rezetky. „Roman vedl 1:0 na sety a ve druhém 8:3. Druhý set ale prohrál a nakonec i celý zápas. Není to poprvé, co ztratil nadějně rozehrané utkání. Věřím, že se přes svátky dá dohromady především psychicky, odpočine si a v novém roce přijde za stoly v lepším rozpoložení," vyjádřil naději havířovský trenér.

Stolní tenisté Havířova zvládli duel s KT Praha.Zdroj: Michal Polák

Ve druhém utkání proti Františkovým Lázním to byla jasná partie pro hosty, které táhne lídr týmu Tomáš Pavelka. „To je velezkušený hráč, bývalý reprezentant a mistr republiky, který hrával dlouhá léta německou bundesligu. Pro tuto sezonu se vrátil z Německa a je výraznou postavou soutěže," přiblížil Koutný soupeře.

Pavelku doplňují Antonín Gavlas mladší, který rovněž dělá spoustu bodů a také kvalitní Ital Romualdo, který v Havířově uhrál dva body. V dramatickém duelu zdolal Romana Rezetku. „Roman se držel, ale zase neuspěl v pětiseťáku. Taky Marek Čihák zahrál dobře, ale soupeř je opravdu výborný, uhrál si to víceméně jasně. Tady jsme s nějakými body ani nepočítali. Musíme se soustředit na zápasy s kvalitativně srovnatelnějšími týmy," podotkl Kamil Koutný.

VÝSLEDKY
Baník Charvát Havířov – KT Praha 4:2
Body: Karabec 2, Čihák 2 – Panský, Havlík

Baník Charvát Havířov – SK TTC Františkovy Lázně 0:4
Body: Romualdo 2, Pavelka, Gavlas ml.