Havířov – Obnovený turnaj TOP 12 mužů o pohár České televize ve stolním tenise uspořádal v úterý a středu Baník Havířov. Z vítězství se radoval Jiří Vráblík, který ve finále zdolal favorizovaného Petra Korbela 4:3.
Osmatřicetiletý Petr Korbel přitom ve svém rodném městě rozehrál finále skvěle, když vedl rychle 3:0. Jenže jeho o deset let mladší soupeř zápas nezabalil, bojoval o každý míč a nakonec slavil velký triumf.
„Je to samozřejmě krásný pocit porazit Korbela a ještě k tomu v takovém turnaji v jeho Havířově. Už před finále jsem si říkal, že je k poražení a docela jsem si i věřil. Letos jsem odehrál několik dobrých zápasů, takže proč bych neměl vyhrát? Každopádně jsem moc rád, že se TOP 12 opět pořádá. Je to skvělý nápad. Kontrolní turnaje jsou všude běžné a mně konfrontace s českou špičkou opravdu chyběla. Třeba mi to pomůže i s ohledem na reprezentaci,“ řekl po turnaji vítězný Vráblík.
Jeho protivník naopak neskrýval rozčarování. „Jsem samozřejmě naštvaný, ale jen sám na sebe. Takhle rozehraný zápas prostě nesmím ztratit. Něco jsem pokazil, něco uhrál soupeř, ale přesto jsem měl pořád zápas skvěle rozehraný,“ litoval Korbel.
Třetí místo obsadili poražení semifinalisté Michal Obešlo a Josef Šimončík.