Svěřence trenérů Lukáše Rakowského a Michala Matlocha nečeká nic jednoduchého už z prostého faktu, že českotěšínský zimní stadion je v rekonstrukci a děti tak musí část sezony absolvovat na ledových plochách v nejbližším okolí.

Letní přípravu začaly v půli května, a to přípravou na suchu. „Využívali jsme tělocvičny na základní škole Pod Zvonek i atletický stadion. Naším cílem tohoto šestitýdenního bloku bylo zesílit celé tělo a nabrat fyzický fond tak, aby děti byly připraveny na celou sezonu, která nás čeká," vysvětluje Lukáš Rakowski.

Člen českotěšínského klubu Roman Musil byl navíc koncem května na desetidenním soustředění v Kravařích v rámci projektu talentované mládeže. „Do tohoto projektu byl vybrán za velmi úspěšnou loňskou sezonu, která vyvrcholila ziskem stříbrné medaile na mistrovství republiky," doplnil Rakowski.

V půlce července vyjela českotěšínská výprava do Rosic u Brna, kde trénovala na suchu i na ledě, následně vyjela za ledem do polského Jastrzebia.

„Koncem července jsme se dostali na karvinský led a připravovali se na něm až do druhého týdne v září. Tato část přípravy je již tradičně velmi náročná na organizaci, fyzickou kondici dětí a především na finance rodičů," poznamenal s úsměvem trenér Michal Matloch.

Členové klubu nyní pokračují s tréninkem v polském Těšíně. „I přes velmi vstřícný postoj zástupce klubu Mosir Czeszyn pana Niźnikiewicze musíme část tréninků zabezpečovat v Karviné. Rovněž pro přípravku máme prozatím led jen jednou týdně. Jsme si vědomi toho, že letošní příprava bude trochu chaotická, ale rekonstrukci zimák potřebuje, a tak to musíme nějak přežít," vysvětluje Matloch.

I přes komplikace s absencí domácího „prostředí" si dávají krasobruslaři Slavoje podobné cíle jako loni. „Jako klasicky nás nejprve čekají výkonnostní testy, pak závody Českého poháru a nakonec vyvrcholení na mistrovství republiky. Chtěli bychom zopakovat loňskou účast osmi našich krasobruslařů na mistrovství republiky, které se bude konat v Mladé Boleslavi. No a kdyby byla znovu medaile, pak bychom byli velmi spokojeni," přiblížil ambice klubu Lukáš Rakowski.

Jeho kolega Matloch upozornil, že velký úkol čeká těšínské trenéry v přípravě místní školičky. „I přes ztížené podmínky bychom rádi některé děti připravili na jejich první výkonnostní testy tak, aby mohly v příští sezoně vyjet na své první závody," objasnil Matloch.