Domácím týmem byl nováček ze Slovanu a v první třetině svého zavedenějšího souseda dokonale zaskočil. „Slovan určitě nehrál špatně. Vsadil na brejky, ty mu vyšly. My jsme drželi míček, ale naplno se naše převaha projevila až v prostřední třetině. V té první se nám v koncovce nedařilo tak, jako právě v té druhé. Nedávali jsme šance, trefili tyčky," porovnával trenér Torpeda Filip Kubíček.

Zápas jako na houpačce pokračoval. Torpedo vedlo 4:3, Slovan srovnal, Torpedo vedlo 5:4, Slovan zase srovnal. Dvě minuty před koncem při power play.

„Ale nepanikařili jsme. Hráče jsem spíš uklidňoval, ostatně já klidný byl. Dvě minuty jsou ve florbale hodně, za pět sekund si můžete vytvořit šanci. A tu nám Slovan nabídl," vrátil se Kubíček k faulu domácích na brankáře Piška, po němž následovala přesilová hra Torpeda.

A hráči ji využili. „Byla to teprve druhá využitá přesilovka, ale přišlo to v pravý čas," zasmál se Kubíček. Aby ne, na gól z poslední minuty už Slovan nenašel odpověď. „Věřil jsem, že rozhodneme, pořád jsme měli více ze hry, i když proti nám stál připravený a odhodlaný soupeř," uznal Kubíček.

Ale i borci Torpeda chtěli uspět. Ve hře je stále výhodné první místo po základní části. „Sice je to taková dlouhodobá příprava na vrchol sezony, ale je zapotřebí ji zvládnout," pousmál se znovu Kubíček, který i přes výhru viděl na hře určité nedostatky. „Stále pracujeme na jejich odstranění, pořád je co zlepšovat. Teď přes svátky jsme toho moc nenatrénovali, kluci si akorát odskočili na turnaj 3+1 do Krnova, a to bylo vše. Teď už jsme ale zase najeli na klasický tréninkový režim a zapracováváme do hry věci, které na tréninku pilujeme. Vidím, že si to sedá víc a víc," pochvaluje si trenér Torpeda.

Slovan Havířov – Torpedo Havířov 5:6 (3:1, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Chalupa (Daniš), 18. Kozlík (Konkolský), 19. Tomica (Zíka), 45. Daniš (Kroček), 58. Kozelský (Suszka) – 18. Varta (Pavel Kožušník), 32. Šimík (Mžyk), 36. Pavel Kožušník (Varta), 40. Folwarczný (Pavel Bezděčík), 53. Šimík (V. Peřka), 60. Šimík (V. Peřka).